lindamej.blogg.se

Singing in the rain

Publicerad 2012-08-31 15:41:00 i

När allas humör är på topp så drar inte ens regnet ner stämmningen. Efter en mysig lunch så blev det ett spontant besök på cosmonova. Det har varit en jättemysig dag, kommer att sakna er så oändligt mycket!
Nu är jag genom kyld och ska koka mig en kopp te (måste ju vänja mig med det engelska livet) och krypa upp framför ett avsnitt av en ny serie jag ska börja titta på :)

 

Regnet faller ner men spindeln är stark och klättrar upp

Publicerad 2012-08-31 10:01:12 i

Idag har jag varit uppe med tuppen för att överhuvudtaget kunna sova någonting i natt. Har en känsöa av att resfebern kommer slå in när man behöver sova som mest.
Nu ska jag göra mig färdig för att åka till universitetet för att äta på mesebar, det blir att ta med paraplyt! Men vad gör det när man får träffa fina vänner?

Packad och klar

Publicerad 2012-08-30 19:56:00 i Allmänt,

Håller på att packa, har snart packat klart, mamma tvingar mig att inte vara ute i sista sekunden, hon blir så nervös då. Alla nagellacken är packade också, tog bara de allra viktigaste, blev nio stycken... av de 49 vi hade hemma och som päronen tvingas dras med i kylskåpet. Nu ska jag bara slå in barnens presenter.
Idag har jag varit i Arninge med Sandra och Linnea, handlat lite och fikat. Sen blev jag trött och gick hem och såg the green mile, fast jag tvingade sandra att berätta slutet så det blev inte så spännande. Jag tycker inte om att se en film utan att veta hur den slutar så jag tvingar alltid någon att berätta och sen kommer jag på hur mycket det förstår, samma visa varje gång.
Igår ringde mor och väckte mig tidigt på morgonen och sa att det var panik på jobbet, vilket ledde till att hoppade jag in som vikarie, så då har provat på att jobba på dagis, bra start inför au pair livet.

Universitetet

Publicerad 2012-08-28 10:54:26 i

Sandra har blivit vuxen och skaffat kolonilott som hon ska gå och påta i varje dag medan hon låtsas gå på universitetet.

Kvar står en liten tårta!

Publicerad 2012-08-27 12:25:09 i

Med lilla lovis skivan i spelaren drömmer jag tillbaka till slovenien då jag och Anna satt i bilen med vår slovenska vän Barbara och hennes familj och de bad oss sjunga, så vi satte på en lilla lovis låt och sjöng glatt med medan mamman satt och smådansade och pappan sjöng med så gott han kunde, om de bara visste....
En bild från konserten jag och beste sandra var på, det var så vackert!

Packningen har påbörjats!

Publicerad 2012-08-26 19:01:00 i

Nu är det första och viktigast packat, nu fattas bara lite turkisk peppar så har jag allt jag behöver för att överleva ett år i england, dock så får jag smuggla in det i huset och gömma det i mitt rum då de inte äter sötsaker i familjen, men godiset måste med!

Hurra! Hurra! Hurra!

Publicerad 2012-08-25 15:13:00 i

Efter en tur i centrum kom jag hem med en jacka, ett par jeans och flera par strumbyxor :) mys!
Det är den 25:te idag vilket betyder att min kanin Lakrits fyller 9 år! Mor och jag plockade en bukett maskrosblad till honom som han slet åt sig innan vi han sjunga klart, grattis min älskade kanin!

Om sju dagar

Publicerad 2012-08-25 11:49:42 i

Vid den här tiden om en vecka befinner jag mig i England för att stanna ett år med endast några undantag då jag hälsar på i sverige, jag är både exalterad och nervös.
Nu ska jag ner till centrum för att växla pengar och köpa adapter så jag kan använda uttagen i england, ska väl börja packa nu i helgen också, har knapt börjat fundera på sådant, kommer förmodligen bli så att jag panikpackar kvällen innan och glömmer hälften hemma.
Senare idag blir det kräftor hemma hos mormor med tjocka släkten.

23 juli 1947

Publicerad 2012-08-22 23:11:58 i

Fick läsa mormors dagbok från när hon var au pair i england i hennes ungdom, dock har hon bara skrivit en dag, men det är endå jättekul att det finns sparat och att jag fick läsa det, har en del problem att tyda vad som står, man får gissa lite så går det bra :)

På återseende

Publicerad 2012-08-22 12:35:00 i

Nu har jag tagit farväl av finaste Anna :( känns så sorligt! Kommer inte kunna träffa min bästa vän på bra länge :( Fick dock mail från mamman i familjen jag ska jobba i i London hon berättade att jag har ledigt en vecka i slutet av october vilket betyder att jag kan åka hem, och då är det första bussen till Linköping!! Sen är det tur att vi lever i en tid av teknologi så att skype finns! Min räddning! Så jag säger på återseende, känns bättre än hejdå :)
Sitter på bussen till Stockholm nu i alla fall, skönaste stolarna jag någonsin har suttit i på en buss, mys, och med min stickning i händerna kan jag sitta här ett bra tag!

Den sista måltiden

Publicerad 2012-08-21 20:21:33 i

Idag lagade vi cevapcici med bröd och kajmak, det blev helt okej lyckat, brödet blev dock lite skorpaktigt så vi åt bara det mjuka i mitten :)

Cevapcici!!

Publicerad 2012-08-21 13:36:00 i

Vi har letat genom hela Stockholm efter cevapcici, sen åkte vi till Linköping och blev lite hungriga så vi slank in i första bästa gatukök, och gissa vad som fanns där! Oj vad avundsjuk jag är på Anna som har så nära att hon kan bli stammis! Han som jobbade där blev förvånad när vi pekade på bilden (rätten fanns inte ens med på menyn utan bara på en bild brevid) och sa att vi ville ha cevapcici och han blev jätteexalterad när vi började prata om att vi ska göra det hemma och med kajmak och när vi patade om slovenien, han var så gullig och när vi skulle gå sa han att han blev jätteglad att vi ville ha cevapcici <3 Men i kväll ska vi pröva att göra egen och då även med kajmak, degen till brödet står redan på jäsning :) Mums!

Hemtrevligt

Publicerad 2012-08-19 22:26:39 i

Nu har anna flyttat in! Det har blivit riktigt hemtrevligt efter en hel dags slit :) Men efter en god middag hos hennes morföräldrar så är vi nöjda :) Grattis till ditt första egna boende Anna! Här kommer du trivas!

På sveriges vägar

Publicerad 2012-08-19 10:39:56 i

Uppe med tuppen! Nu är jag på väg till Åtvidaberg med anna och hennes familj då anna ska flytta in i hennes nya lägenhet eftersom hon ska börja studera till läkare i Linköping, vad vixet det låter! Vad vi har växt upp utan att jag har hunnit reagera innan nu!
I går var jättemysigt! Vi dukade som om det vore barnkalas med pankakor, frukt, nutella, glass med mer, gott! Men det är så sorgligt att det kanske är sista gången jag träffar vissa av dem innan jag åker :( men det var jättekul att träffa alla!
Här är en bild från innan alla kom och en bild på blommtet

Amish i skogen

Publicerad 2012-08-18 16:54:00 i Allmänt,

De säger att amish folket är ett av de mest hälsosamma folken, de går i genomsnitt 10 000 steg om dagen, jag vet inte hur vida detta stämmer, men det låter logiskt. Därför har Linnea och jag bestämt oss för att öka våra antal steg om dagen, så nu har vi precis kommit hem från en promenad på fem kilometer i skogen, jag tycker det är rätt bra av oss, snart är vi lika hälsosamma som en amishmänniska!

Nutella blir det

Publicerad 2012-08-18 11:39:00 i

Jag har köpt present till fyraåringen som ska bli fem i september, hoppas att hon blir glad!
Idag kommer lite goda vänner över och vi ska ha en liten avskedsgrej då en del av oss flyttar till hösten, Anna redan på söndag! Men så lätt blir hon inte av med mig, följer nämligen med och bor hemma hos henne i nya bostaden i några dagar ;)

första inlägget!

Publicerad 2012-08-16 19:58:00 i Allmänt,

Känner mig lite i efter i tid att skapa en blogg nu, men jag menar bättre sent än aldrig. Här kommer jag att skriva om lite smått och gott från min vardag. I alla fall, här är jag!

Om

Min profilbild

Jag heter Linda, är 18 år och tog studenten nu i våras, och den första september flyttade jag till Dulwich, liten förort till London för att jobba som au pair. Det jag tycker om att göra är träffa vänner, fika, musik och sånna där vanliga saker ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela