lindamej.blogg.se

Vad för vapen är det?

Publicerad 2013-04-23 20:20:06 i

Idag träffade jag Amanda och vi gick till ett nyöppnat kafé där de har en underbart god morotskaka. Tre sekunder senare när kakan var uppäten så satte vi oss på en bänk i parken och solade för idag har det känts som sommar och jag har fått färg på näsan, röd är också en färg...

Förra helgen satt vi och undersökte alla mynt och kom fram till att vi hade tillräckligt för att sätta ihop till en vapensköld, men vi satt också och undrade vad för vapen det är. Nu i helgen har jag haft ögonen öppna och hittat samma vapen på Westmister bridge samt på grindarna till beckingham palace.

Tiden går för fort

Publicerad 2013-04-22 19:33:00 i Allmänt,

Denna helg var sista helgen inan Amanda flyttar hem igen, så jag har passat på att umgås med henne. 

Igår började vi dagen med att gå på london aqvarium, det var jättehäftigt, vi fick se rockor, hajar, pingviner, bläckfiskar och en massa andra sorters vattendjur, vi fick till och med klappa en sjöstjärna. Det var jättekul att vara där.

Sen gick vi från westmister till liechester square och hamnade mitt i maratonet även då vi hade sagt att vi skulle hålla oss borta, men det var kul att se en bit av det och vi klarade oss från att bli bombade. 

Vi gick och såg the host, den var faktiskt väldigt bra, spännande och väldigt annorlunda, så den kan jag rekomendera! 

Efter bion så gick vi till slottet och såg de sista som gick i mål på maratonet, tycker det är så starkt gjort att springa fyra mil!! Tyckte dock synd om de sista som behövde komma i mål när de höll på att plocka bort för dagen, de kunde väl ha väntat så att alla får en värdig målgång! 

Sedan avslutade vi dagen med en fika i hyde park, mysigt värre! 

Idag var det upp och jobba och sen träffades jag och tre kompisar över lunch i Herne hill, det var jättetrevligt och vi träffades lite för att säga hejdå till Amanda, kommer att sakna henne.
 
 
 
 

Inte ett moln så långt ögat kan nå

Publicerad 2013-04-20 20:35:00 i Allmänt,

Idag har varit en underbar dag i solen! Det var så att jag ett tag tog av mig jackan och gick rund i en kortärmad tröja och kände hur solen värmde på ryggen, nu är våren här på riktigt!

Jag och Amanda började dagen med att gå till south kensington från victoria för att köpa kaka samt gå på the sciense museum. På museumet gick vi på en utställning om en man som tolkade tyskarnas kodspråk under kriget, en mycket farsenerande man. Sedan gick vi på en utställning on flygplan och fick se en del av ett modernt flygplan som Amanda tyckte så mycket osäkert och blev så nervös över hemflygningen så hon fick ont i benen. 

Vi var bara på museet en snabbis så efteråt bestämmde vi oss för att åka till kings cross och gå längst kanalen till camden. Det var perfekt väder för den promenaden. Väl i camden satte vi oss vid kanalen och åt och drack apelsinjouice som bara går att hitta där. 

Därefter åkte vi vidare till covent garden och hittade en lite än park att sitta i. Vi har försökt att ta vara på solen så mycket som möjligt vilket alla verkar ha gjort för överallt i alla parker satt folk i gräset och solade. Mysig dag!
 
 
 

Och de ska ta hand om behövande...

Publicerad 2013-04-20 01:02:22 i

Jag har precis sagt hej då till ett gäng läkare som mamman tog med sig hem efter jobbet. Alla lulliga och det sista de sa inan de gick var att de alla ska jobba i morgon... Så idag har jag lärt mig att man ska undvika att gå till läkaren en lördag morgon... Men de var jättetrevliga och roliga och pratade om hur vackra svenskar är och om Stockholm, sen frågade de vad gamla stan heter på svenska och när jag svarade gamla stan började de dansa och sjunga "omp omp ompa gamla stan"... Jag satt i vardagsrumet när de kom hem på kvällen då tog de mig i handen och drog med mig till köket och sa att nu ska vi dricka och mamman presenterade mig tre gånger för samma människa inom en halvtimma. Läkare... Men jag har i alla fall skrattat!

Englands logik

Publicerad 2013-04-18 20:10:38 i

Idag har det varit strålande sol hela dagen utom precis mitt på dagen precis under hämtning för då var det ösregn samt hagelskur, vi alla var dygnsura så det rann om oss när vi kom in samt då det blev strålande sol igen. Ibland tror man att någon där uppe jävlas med än...

Annars är allt bra med mig, jag passar på att träffa Amanda nu de sista dagarna inan hon åker hem. Fast idag har jag sovit hela dagen vilket har gjort att jag är jättetrött nu och kommer inte kunna sova i natt, men det var det värt. I morgon kommer den efter längtade fredagen.

Nu är våren här för att stanna!

Publicerad 2013-04-16 20:20:09 i

I fredags kom mamma och pappa till London, med sig hade de två vänner också. Så fort jag slutade fredags kväll så åkte jag in för att träffa dem och vi åt middag tillsammans. Det var jättemysigt att träffa dem igen, speciellt kul när vi träffas i London.

I lördags möttes vi upp i covent garden, vi fikade och gick runt lite, pubade lite och mamma och jag gick och shoppade lite medan de andra gick på transport museet. På eftermiddagen åkte vi till liverpool street och gick på en känd pub kallad dirty dicks. Sen åkte vi och åt middag tillsammans på kvällen.

I söndags åkte vi till Brighton. Det var en underbar solig dag och det blev att vi satt på uteserveringar i solen. Annars gick vi runt i stan, var ute på piren och åt fish and chips. Vi kom mitt i maraton så det var folk överallt. Det var en härlig dag och jag Brighton är en sådan häftig stad så dit kan man åka några gånger utan att det gör något. När vi kom tillbaka till Victoria så gick vi och åt middag sen var det dags för det tråkiga och vi sa hej då.

Det har varit en jättemysig helg, tack för det!

I måndags var sista dagen på barnens lov, vi lekte i trädgården och på eftermiddagen kom mormorn och morfarn så de lekte med barnen och jag fick lite avlastning.

Idag är allt tillbaka till det normala och när barnen var i skolan så åkte jag och träffade Amanda, det känns som det var länge sen vi sågs så det var kul att se henne igen. Vi var på tre olika cafeer i herne hill och fikade och åt lunch. Idag stålar solen och alla är på gott humör.

Utflykt med barnen

Publicerad 2013-04-11 21:04:20 i

Idag tog jag barnen till the science museum, det var jättebra, vi såg massor med rymdraketer och maskiner, tåg och flygplan, mest lekte barnen dock i lekhörnan. Vi såg bara en liten del av museet, det var verkligen enormt!!

Nu är jag verkligen jättetrött, det känns att jag har tagit hand om barnen på heltid en tid!

Busy night

Publicerad 2013-04-07 21:28:42 i

Igårkväll satt jag barnvakt vilket var lite dramatiskt, det gick jättebra att lägga barnen och det blev tyst direkt även då Erin och Wendys dotter Eva sov i samma rum. Sen senare på kvällen så vaknade Eva och sprang ner för trappen, öppnade ytterdörren och sprang ut, jag blev jätteshockad! Sen vägrade hon gå in igen för och var för rädd och hon sa att Erin var tillfånga tagen. Jag lyckades i alla fall lugna ner henne och vi la oss i hennes föräldrars säng så stannade jag där tills hon somnat om. Sen efter någon timme vaknade Ben ett par gånger och sen Eva igen och var ledsen, men det var okej. Jag vågade i alla fall inte gå och lägga mig innan föräldrarna kommit hem, jag menar ifall någon springer ut...

Idag sov jag länge vilket var jätteskönt, måste vara utvilad till nästa långa vecka... Sedan åkte jag till stan och träffade Ana och Rosario, vi gick och åt lunch och Ana köpte en ny telefon. Sedan gick vi till Hyde park och satt i solen, därefter tog vi en fika. Det var kul att träffa Ana, det var länge sen sedan sist, vi har kul tillsammans.

Här kommer bilder från igår!

Intressanta samtal

Publicerad 2013-04-06 18:09:07 i

Igår gick jag och barnen till parken men det var svin kallt så vi var inte där så länge. Senare kom grannen och hennes dotter över för att leka och jag och mamman tog en kopp te tillsammans och pratade en massa, hon berättade om hennes erfarenheter att vara en au pair vilka inte var jättebra om man säger så... Väldigt intressant att höra dock!

På kvällen kom wendys man och dotter och de ska stanna över helgen. De är supertrevliga och roliga att prata med. När barnen hade gått och lagt sig så åt vi middag tillsammans och efteråt åt vi ost och svenskt knäckebröd som jag tog med mig i måndags också lärde jag dem säga knäckebröd, sen bjöd jag på finsk hallonlakrits, wendy tyckte om dem, mamman stog och spottade flera minuter och sa att jag förgiftar henne... Vi var uppe till tre på natten och halv tre tog mamman upp sin fiol som hon inte hade spelat seriöst på på fem år, men hon var riktigt bra! Och berättade att om hon inte hade blivit kirurg så hade hon haft musik som jobb.

Det är intressant att umgås med föräldrarna och när de har gäster för de kommer alltid in på så annorlunda ämnen, som de pratade om att de i Amerika har problem med ugnarna som folk kremeras i eftersom fett bara smälter och fastnar på ungens väggar... Sen tog mamman upp hur viktigt hon tycker det är att folk får se döda kroppar och att det är viktigt att prata om döden så det inte blir en shock när en anhörig dör. Sen pratade de feminism och mansdominerat samhälle, det är så mycket mer extremt i England än i Sverige vad jag har märkt, särskilt med tanke på alla hemmafruar, sen började de sjunga karioke... Det var en kul middag.

Idag träffade jag Claire Melanie och andra som jag inte träffat förut bortsätt från två, vi gick en promenad genom londons parker eftersom det var jättefint väder, sen tog vi en fika, sen åkte jag tillbaka hem för ikväll ska jag sitta barnvakt.

Kulturdag!

Publicerad 2013-04-04 20:37:35 i

Idag åkte jag och barnen till national history museum, vi hade tänkt gå till ett annat men vi fastnade där inne då barnen ville in och se dinosaurierna, de blev lite rädda för den elektriska. Det var en jättelång kö in på museet och även till dinosaurieutställningen men vi råkade komma samtidigt som en grupp med barn med specialbehov så vi slank med dem och flöt förbi all kö... Sen gick vi på lite andra utställningar. Barnen verkade ha jättekul och skötte sig bra. Senare gick vi till victoria and albert museum och tittade på kläderna de ställer ut. Det var en väldigt bra dag men man blir helt slut efteråt.

Här är lite bilder av mästerfotografen Erin!

Tuff start

Publicerad 2013-04-02 20:10:51 i

Idag är första dagen efter en underbar vecka i sverige, det har varit jättehärligt att ha varit hemma, träffat alla och firat påsk.

Men nu är man tillbaka till verkligheten. Jag började tidigt idag och vid frukosten kräktes Ben, på eftermiddagen även Erin, så idag har vi stannat inne och tittat film hela dagen och jag har överkonsumerat handsprit och pepparkorn... Välkommen tillbaka Linda...

Det var dock kul att se barnen igen och jag fick en stor kram av dem båda när de kom upp på morgonen.

Om

Min profilbild

Jag heter Linda, är 18 år och tog studenten nu i våras, och den första september flyttade jag till Dulwich, liten förort till London för att jobba som au pair. Det jag tycker om att göra är träffa vänner, fika, musik och sånna där vanliga saker ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela