lindamej.blogg.se

Kulturell

Publicerad 2012-09-30 19:28:46 i

Hel knas, vem är du kommer ni att tänka, var i köket för att äta frukost först av alla i morse, var nämligen uppe med tuppen och av ingen speciell anledning!
Sen jag åkte totalt vilse förra helgen så har mamman och pappan varit väldigt måna om att jag ska hitta rätt vart jag än ska efter det, nu så fort jag nämner att jag ska någon stans tar de fram datorn och visar karta och resväg.
Jag åkte till London bridge där jag skulle träffa Frida men vi hade lite problem att hitta varandra, verkar vara ett återkommande tema när vi aka träffas... Men till sist träffades vi då jag hade fått fribilljetter till Edvards Munch utställning på Tate modern, så den gick vi på och även de andra utställningarna, vilket var trevligt, alltid kul när man kan känna sig lite kulturell! När vi kände oss nöjda och kunde allt om alla konstnärer så skulle vi gå för en fika men det blev att vi åt middag på en fin men rätt billig grekisk resturang där vi valde lite smårätter som vi delade på. Sedan valde vi att promenera längst Themsen och vi sutade vid Big Ben, så det blev att vi turistade lite. En mysig dag.
Mamman i familjen har gjort triaton idag, så duktigt. De är väldigt vältränade och cyklar fram och tillbaka till jobbet i London varje dag. Pappan ska till Budapest och springa maraton nästa helg. Väldigt duktiga.

Vilken underbar dag!

Publicerad 2012-09-29 20:55:00 i

Jag har haft en grym dag. De spanska au pairerna var jättegulliga och jag gillar verkligen Flor som alltid välkomnar än och är allmänt trevlig. Och camden kan man inte göra annat än älska, stället är lika häftigt varje gång man kommer dit även som det är precis som förut. Allt jag köpte var dock en ring och ett spätt med färska jordgubbar och annanas dränkta i choklad, dog lite halvt där ett tag! Och det är ju faktiskt lördag så våga inte säga något!
När jag kom hem välkommnades jag av en stor kram från Ben. Sen satt jag och pratade med föräldrarnas kommpisar som var här. Nu blir det att sitta barnvakt, och jag ska unna mig en vällagad måltid.

Den första bilden är från camden market, i vänstra hörnet är Flor, var inte meningen att hon skulle vara med på bild, såg det förns senare, men det blev ju bara en glad överaskning.

Nedan ser ni min nya ring som jag köpte idag, är nöjd med inköpet! Ni ser även min delikata frukttallrik dränkt i choklad! Sista bilden är på Londons högsta byggnad belägen vid London bridge station där jag byter från tunnelbana till tåg när jag tar mig hem. 

Tid

Publicerad 2012-09-29 11:20:42 i

Nu har jag varit här i en månad, redan? Ja tiden går fort. Jag har kommit in i en vardag och allt känns bra, känner mig också mer och mer som hemma, och de har även skrivit upp min födelsedag i den stora almenackan, lite gulkigt. De senaste dagarna har dock varit sjukt jobbiga. nu är det i alla fall prick fyra veckor sedan jag kom och prick fyra veckor tills jag åker hem en vecka. Något att se fram emot!
Nu bär det av till camden där jag ska träffa lite spanska au pairer, det är bara Flor som jag har träffat tidigare bland dem så det blir kul att träffa lite nytt!

Scones and tea!

Publicerad 2012-09-27 11:24:00 i

Igår blev det ett spontant besök i svenska kyrkan på deras ungdomsmöte. Trodde inte att jag skulle hinna dit då föräldrarna skulle vara sena hem, men pappan kom en timme tidigare än planerat så det blev att kasta på sig skor och jacka och springa till tåget, sen mötte jag upp Malin och vi gick dit tillsamans. I kyrkan hade de frågesport om London, kan ärligt säga att det var bara på grund av mig som det gick så bra för vårt lag, kunde varenda fråga... eller inte. Efteråt gick hela gruppen över till puben på andra sidan gatan och vi satt och umgicks ett tag. Hem fick jag sällskap av Täbytjejen som även bor nära mig här i London, trevligt trevligt.

Dagen började lite sisådär idag. Erin vägrade gå till skolan och precis innan vi skulle gå och jag var redan stressad så bajsade Ben i byxan, hurra...

Men nu när de är i skolan så gick jag hem och bakade scones, mums!

Nya kläder!

Publicerad 2012-09-26 14:27:00 i

Har först tvekat på att jag faktiskt varit i England men nu efter tre dagar av regn är jag ganska säker...Ändå så trotsade jag vädret och gick till Peckham för lite shopping, det är ju faktiskt bara vatten. Jag antar att det bara är att vänja sig...

Smakprov

Publicerad 2012-09-24 22:10:34 i

Bjöd mamman på lite choklad och hon tyckte den var riktigt god och klagade på den engelska, håller med henne, sen visade jag reseptet på semlor och hon sa att hon skulle köpa ingredienser nästa gång hon handlade men jag försökte förklara vad mandelmassa var men hon kunde inte komma på någon engelsk motsvarighet så vi bestämde att jag skulle ta med nästa när jag kommer tillbaka efter veckan i sverige.

Hälsningar från sverige

Publicerad 2012-09-24 21:06:24 i

Dagen började av att jag var trött så till och med pappan frågade oroligt om jag var okej då jag såg hängig ut. Så efter att jag lämnat barnen gick jag hem och sov. När jag vaknade så skulle jag ta upp posten och upptäkte två brev till mig, jag blev jätteglad! Ett var ett paket från moster med två chokladkakor, en påse snören och ett kort! Så gulligt! Och av mormor ett kort där det på baksidan var reseptet på semlor, måste absolut baka det att bjuda på någon gång, om inte annat till semeldagen! Tack så jättemycket! Gjorde min dag från en dåligt till en bra :) blev så glad att jag blev tårögd!

Kalas!

Publicerad 2012-09-23 19:28:59 i

Två timmar av fördelsekalas! Det blev lyckat, hela Erins klass var över och de lekte lekar och åt mängder av tårta och godis och Erin fick en massa med presenter, de hade riktigt skoj och föräldrarna hade organiserat lekar och hyrt in en hoppborg, synd dock att det regnade, men barnen hade kul! Även deras mor och farföräldrar var över vilket var trevligt.
Jag var hemma idag för att fira Erin och stog och hjälpte till då de insåg att de behövde min hjälp under dagen så det blev en jobbdag, men inget mig emot. Igår när vi gjorde tårtan så pratade vi om julen och hur vi firar den, så jag berättade att vi gör pepparkakor så då tog hon fram ett paket med pepparkaksdeg som jag bakade pepparkakor av till idag, de uppskattades. Jag tror Erin har haft en lyckad dag!

Grattis på femårsdagen Erin!

Publicerad 2012-09-23 12:03:32 i

Erins fick min present, tror att hon blev glad, snörerna verkar dock mer intressanta. jag får väl läsa den för henne när det finns tid. Nu förbereder vi oss för Erins kalas genom att se på denna video! Det roligaste jag sätt på länge! Mamman dansar runt och tycker jag ska lära mig dansen så jag kan lära ut till alla barn på kalaset!

http://m.youtube.com/watch?v=9bZkp7q19f0

Slutet gott allting gott

Publicerad 2012-09-22 22:17:36 i

Dagen slutade i alla fall bra, eller slutade jag har faktiskt haft en bra dag, blev inte som jag tänkt mig, men fick ju se en hel del! Jag gick över till grannen och lånade extranycklar och sen fick jag se en video men massa specialefekter som mamma skickat på hon och hennes arbetskamrater, det gjorde hela min dag! Kram på er!
Nu bakar jag med mamman tills morgondagen, den stora dagen! och jag fick slicka skålarna!

In the middle of nowhere

Publicerad 2012-09-22 19:29:29 i

Saker och ting har inte riktigt varit på min sida idag. Jag hade planerar att träffa Frida i westfield för en dag där med shopping och lunch. Jag hade tittat upp hur jag skulle ta mig dit och såg fram emot dagen. Jag åkte precis enligt beskrivningen men hamnade mer och mer öde, såg åkrar och hagar med kor och får åka förbi. Det var då jag började önska att jag bara kunde börja om på nytt, trycka på restart, göra om och göra rätt. Efter fyra timmar av resväg stog jag mitt öde i ingenstans och var förvirrad, tillslut hittade jag ett tåg mot London men eftersom jag inte fattade hur man betalade så var jag tvingen att hoppa av långt tidigare för att inte riskera att fastna i spärrarna på väg ut... Inte min dag idag! Men som sagt så gick jag av på en slumpvald station och gick runt lite i området som var jättemysigt och där hittade jag en matmarknad som jag betalade inträde till så där åt jag middag, det var trevligt. Sen tog jag en buss som jag hoppades gick åt rätt håll. Så tillslut hittade jag hem i alla fall.
Det är även ställen där jag har varit många gånger innan på men som jag inte har känt igen mig idag, det är helt enkelt en väldigt förvirrad dag. Tycker främst synd om Frida som gick runt och väntade i centrumet, känner mig så taskig!
Slänger in en bild på dulwich college som jag paserade på väg hem och som jag lyckligtvis känner igen då jag går förbi den varje dag. Tycker den är rätt cool, byggnaden är från 1619.
Nu sitter jag utanför huset för har självklart glömt nycklarna och ingen är hemma, dagen bara fortsätter ser det ut som! Men lyckligtvis når jag wifi!

Nu är det dags för fredagsmys

Publicerad 2012-09-21 23:06:28 i

Ikväll sitter jag barnvakt, vilket har gett mig tid att prata med mina föräldrar, de satt och klagade på att jag åt förmycket och att det kommer sluta med att jag går upp tjugo kilo på mitt år som au pair precis som det blev för mormor, ändå är det några torra pinnar som jag sitter och knaprar på med hög fiberhalt. Sen klagade de på att jag svättas förmycket så deras dator blev varm. Älskar er också ;) de satt och berättade hur tråkigt och normalt allt var för att jag inte ska få hemlänktan. Jag har det bättre än bra här men visst har man hemlänktan i bland.
Pratade med kärast Linnea också, det var så kul att få skratta med henne och att höra att allt verkar så bra!
Idag har Erin försökt lära mig lite sånger, men som ni kanske vet är jag värdelös på just låttexter, förstår inte riktigt vad det är som är så speciellt med låttexter men de går bara inte in, mamma har försökt lära mig de mest simpla sångerna genom hela min uppväxt men endå så kunde jag bara sjunga imsevimsespindel sist jag satt barnvakt, jag kunde meningen ekorrn satt i granen skulle skala kottar, men det var allt från den sången och sen kunde jag komma ihog att det fanns någon som handlade om en stjärna... Det blev imsevimsespindel om och om igen istället. Men Erin kunde lära mig en version om bä bä vita lam fast om ett rosa får med rutten ull. Och sen en annan sång som jag kan om vi sjunger den tillsamans. Linda gör framsteg!
Nu ska jag knapra vidare på mina fiberrika pinnar och leta fram en film.

Att ta hand om barn går väl bra men blommor!

Publicerad 2012-09-20 10:21:52 i

Ben var på dåligt humör denna morgon och tvär vägrade att göra sig i ordning för skolan, så vi hade ett litet bråk så här på morgonkvisten endå smälter ens hjärta när man får en stor puss och kram när man ska säga hejdå på skolan.
Tycker fortfarande att det är konstigt att Erin går i flickskola, teorin är att de ska prestera bättre både pojkar och flickor om de går separerat. Föräldrarna gillar igentligen inte att Erin går i flickskola men det var tydligen den närmaste ich bästa.
Ser inte fram emot denna eftermiddag då det är balletlektion, fårstår inte ens varför han går på ballet hon tycker inte ens om det!

Äppelkaka

Publicerad 2012-09-18 21:55:00 i Allmänt,

Jag hade sovmorgon i morse vilket var riktigt skönt att sippa börja sin dag med stressen att få iväg ungarna i tid till skolan. I stället åkte jag in till London för att träffa en nya au pair, vi gick för en svensk fika på scandinavian kitchen, och sen gick vi lite upp och ner på oxford street och jag införskaffade lite brahasaker som jag glömde ta med mig. Det var riktigt trevligt.
Sen åkte jag hem för att ta hand om barnen, de hade två syskon med sig hem från skolan som de lekte med medan jag och mormodern hade te. I stort sett har det varit en bra dag.

Ständigt på jobbet

Publicerad 2012-09-17 20:56:57 i

Föräldrarna jobbar väldigt mycket, mamman har jag inte sett sen i lördags och det har inte hennes barn heller. Det är lite sorgligt, och den här veckan kommer jag förmodligen att behöva lägga dem varje kväll så barnen kommer förhoppningsvis hinna se dem dem halvtimme på mornarna.

Grattis till segern AIK!

Publicerad 2012-09-16 23:35:29 i

Såg precis på en dokumentär om kina, det är ett fascinerande land utan tvekan men oj så indoktrinerade de är! De var på en plats där massor med kineser åkte som turister för att se en staty på mao, och alla hyllade honom och tyckte att han hade bygt upp kina till det det är idag och så fort programledare antydde något negativt om honom så blev de upprörda och vände på klacken.
Idag har jag träffat Malin och en svensk kille som bor här på en svensk pub för att se matchen mellan AIK och djurgården, AIK vann! Så härligt! Och Malin som är ett stort fan hade laddat i flera dagar, hade knappt sovit och ätit, förutom på naglarna! Hon var överlycklig! Efteråt så åkte vi till Fika och åt köttbullar med potatismos samt lingonsylt och brunsås, svenskt ska det va!
På vägen hem köpte jag m&m som söndagskarra i bara englands färger.

Franks rooftop bar

Publicerad 2012-09-16 13:15:21 i

Igår kväll träffade jag den spanska au pairen och fem andra från holland och tyskland. Vi åkte till Peckham till en bar som var den häftigaste jag någonsin varit på. När man gick dit fick man gå i mystiska trappuppgångar och genom tomma garage. Undervåningen på baren var i ett garage där de spelade gatumusik live, de spelade med bongotrummor, basfiol, fiol, sjöng mm. Det var jättehäftig stämmning och alla stog tysta och lyssnade. På övervåningen låg baren, det var på taket med utsikt över hela london, så vackert, london eye upplyst i blått.

Efter solsken kommer regn

Publicerad 2012-09-15 18:21:22 i

En strålande dag idag men det är för varmt att gå ut så jag stannar inne där det är svalt, känns som typiskt mig då jag föredrar vinter, får se hur det blir med vintern i år. Dessutom har jag enormt med skavsår så det gör ont bara att gå inne barfota även då såret är på ovansida häl, får se hur jag överlever när jag drar på skorna, men kan ju inte låta ett skavsår stoppa mig.

En fin kväll

Publicerad 2012-09-15 10:27:00 i

Träffade Malin igår på Fika för en öl, det blev att vi gick igenom hela drinklistan och prövade efterrätter, vilka var himlariket på jorden. Det var riktigt trevligt och stundtals skrattade vi tills vi fick ont i magen.
Notera att drinkarna har namn från en ABBA låt.

 

Tidsmaskin

Publicerad 2012-09-14 13:50:46 i

Igår var inte en rolig dag och på sådana dagar längtar man hem, var helt slut på kvällen! Har en känsla av att torsdagar kommer att bli min hatdag då Erin har balletskola. Det första man fick höra när man kom dit var: wellcome to the hell on earth, vilket inte var en underdrift! Och desutom bajsade Ben i byxan när jag var som mest stressad. Hurra...
Men den dagen är förbi och idag mår jag bra! Sitter och slappar framför tv:n och de har ett underbart utbud på tv program, exempelvis kanaler för bara sitcom och kanaler för scif, så det finns alltid något att titta på. Igår satt jag med mamman och titta på tv och jag fick välja kanal och i brist på annat valde jag how i met your mother och sen the big bang theory, vilket hon aldrig hade sett eller viste vad det var för något, till slut frågade hon om det var samma människor i båda programen, hon lever under en sten! Dock så tror jag inte att de tittar så mycket på amerikanska serier, bland annat så visade de deras dvder innan jag skulle sitta barnvakt en kväll och de tog upp en och sa: den här är bra men de pratar väldigt fort och desutom amerikanska så vi brukar ha textat.
Snart ska jag hämta barnen, dock så slutar de exakt samma tid idag på två olika skolor med minst tio minuter emellan, så jag måste fiffla med tiden idag för att göra hämtningen möjlig :/
Dags att hitta på något under dagarna märker man när man börjar ta bilder på sig själv genom spegeln...

Sverige i London

Publicerad 2012-09-13 00:34:01 i

Jag mötte upp Malin, den svenska au pairen som jag träffat en hel del tidigare, och vi gick till den svenska kyrkan som hade sitt första ungdomsmöte i dag. De bjöd på lite vin och tilltugg. Men det var det mest random! jag tyckte att jag kände igen en av tjejerna så jag gick fram och pratade med henne, och det visade sig att hon var från Täby och att vi förmodligen kände igen varandra för att vi gick på samma teater när vi var yngre! haha. Och dessutom så bor hon jättenära mig! som man brukar säga: ibland är världen bra liten...
Jag och Malin smög dock iväg lite tidigare då vi tyckte att vi fått ut det som gick från mötet i kyrkan och gick i stället till puben tvärt emot som är inredd precis som en engelsk men med svensk personal och svensk meny, med köttbullar och kåldolmar! Efter ett tag kom alla från mötet i kyrkan dit också. Till råga på allt så hade Malin med sig marabo som jag fick en bit av, lyckligaste stunden på länge <3
Haha jag var tvungen att ta en bild på skylten på de blinda människorna efter att Malin var så exalterad över att ta en bild på den för att hon trodde att det var en skylt där blinda människor skulle mötas och hon tyckte att det var så konstigt då de inte skulle kunna se skylten, tills jag berättade att det var för bilarna som skulle visa hänsyn då det klarnade för henne :P

Från ställe till ställe

Publicerad 2012-09-12 18:48:00 i

Fullt upp idag, upp tidigt, lämna barnen, på tåget för att träffa den tyska tjejen från förra veckan, johanna och två spanska tjejer på ett café, blev lite spontant att johanna följde med, hon skrev till mig precis innan vi jag skulle gå, så jag tog med henne också blev vi lite sena istället, mamman var väldigt orolig över mig då jag bara hade träffat dem på internet, det glädjer mig att hon bryr sig. Men de var riktigt trevliga :) den ena kunde knappt engelska och bodde i en spansk familj vilket är lite synd men hon som jag fixade träffen med kunde bra och hon utbildade sig även till att bli översättare men behövde bättre engelska för att klara utbildningen så derför är hon här. Efter det var det snabbt till bens skola, en snabbis hem och sedan till erins skola för att hämta henne. Nu efter maten ska jag till London på träff i svenska kyrkan :) upptagen från morgon till kväll! Men kul är det :)

Bergochdalbana

Publicerad 2012-09-11 20:23:02 i

Det är sjukt vad man blir trött av att ta hand om barn! Jag förstår inte vart all energi tar vägen! Desutom har ben varit på fruktasvärt humör hela dagen och ingenting har passat, men det vägdes upp sen när vi satt framför tvn innan läggdags då han kröp upp i mitt knä och gav mig massor av pussar.

Lilla sötis

Publicerad 2012-09-10 23:27:58 i

Ben har sprungit runt utklädd till tingeling hela dagen, sötare unge får man leta efter!

Hyde park

Publicerad 2012-09-09 22:31:00 i Allmänt,

Nu har jag varit i London precis, har blivit mycket London under veckan men det är väl så nu i början. Träffade två svenska au pairer, en av dem för första gången, men hon var jättetrevlig så vi ska hålla kontakten. Det blev en fika på ett café och sen köpte vi något enkelt för att sitta i Hyde park en stund. Även fast man inte åker till england för att träffa svenskar och gå på svenska caféer så uppskattar man det så mycket mer nu i england. Blev alldeles salig igår i den svenska mataffären då jag fick se all svensk mat och godis.
Även fast de vill att jag ska känna mig hemma här och så (vilket jag också börjar göra) så har det kännts lite konstigt under helgen då man ska vara ledig, för jag känner mig inte riktigt ledig när man själv och familjen är hemma och samtidigt har man dåligt samvete när man stänger in sig på rummet eller sover länge på morgonen.
Har varit väldigt varmt hela veckan vilket har varit jätteskönt, är svårt att tro att man faktiskt är i england! Dock jag har inte packat för sommar utan tog med mig mest koftor och jeans då det är lättare och billigare att köpa vanliga tröjor och linnen, så det var varit lite svårt att klä sig för varmt väder. Men idag så regnade det lite på eftermiddagen så jag antar att det är nu jag får ta del av det normala england...
Det är många av fåglarna som inte har fötter i denna stad, det är så vidrigt! jag köpte lite mat och satte mig på en parkbänk för att äta innan jag träffade de andra, och då började det gå runt massor med duvor omkring mig på sina knöpar till fötter, kunde nästan inte äta för jag var så äcklad! Fåglar är bland det värsta jag vet.
 

Allmännbildning

Publicerad 2012-09-09 15:24:23 i Allmänt,

Erin kom precis och knackade på dörren med en karta över sverige i handen, så jag visade vart jag bor och hon frågade en massa om sverige, om vi kunde åka skridskor på östersjön och skidor i bergen, sen stod det en del om att vi hade sagor om troll i grottor och om samerna i norr, så jag berättade lite om det. Så nu vet hon allt om sverige!

Ekorrgos

Publicerad 2012-09-09 13:13:56 i

Sitter och tittar på alla ekorrar, ser dem hela tiden, finns hur många som helst av dem, även rävar finns det gott om, dock låter de på natten, de skriker så man tror att folk blir mördade utanför.

En riktig fika i London

Publicerad 2012-09-08 22:06:01 i

Lagar omelett just nu efter en tur till london, där jag träffade den svenska au pairen från i onsdags. Vi åkte till ett svenskt café som heter fika och där personalen är svensk som hon kände. Så det blev en kanelbulle och en kopp söder te, nästan som hemma :) dock kunde jag inte stanna så länge då jag skulle hem för att sitta barnvakt. Gick även förbi den svenska mataffären, men det var mer som ett café med kladdakak och morotskaka och andra svenska gottigheter, mums, hade också lite mat, mest godis och chips (CHIPS!!) det fick bli en påse ;) var rätt dyrt endå, en chokladkaka kostade 40 kr. De hade även lite såser, dipp, knäckebröd mm, får bli en affär att handla i när man unnar sig. Mycket svenskt idag som ni hör! Tror dock jag får öva mer på det där med omelett...

Det kan vara svårare

Publicerad 2012-09-07 19:23:00 i

Mammans båda föräldrar har precis varit här, de var trevliga och de kommer tydligen hit lite då och då, så man kommer att se dem ibland. I kväll ska föräldrarna ut och jag ska sitta barnvakt, vilket betyder att jag ska vara hemma, barnen ska vara i säng när föräldrarna går så det kommer att bli världens lättaste jobb. Hade ändå inget för mig liksom. De har i alla fall visat hur dvd:n fungerar och vilka filmer jag kan lära mig flest svärord i och det kommer bli en härlig kväll. 

En vanlig morgon

Publicerad 2012-09-07 11:50:00 i

Gick med Ben till förskolan idag och det är så mycket kö bara för att lämna. Först måste man köa in för i dörren står rektorn och ska ta i hand och småprata med alla barnen var för sig och eftersom att de börjar en viss tid så kommer alla på hela skolan samtidigt, sen ska de köa in på avdelningen för att sätta upp sin namnlapp. Lång tid tar det.
Skavsår har jag också så jag går som om jag vore nittio.

Lat

Publicerad 2012-09-06 20:45:18 i

Mamman har sin personliga tränare över som råkar vara från finland, så vi pratade lite svenska! Haha känner mig dock väldigt lat som tackar nej när de erbjuder än att vara men och man ba: varför inte lite choklad och chilla lite i sängen istället?!

Tuff tuff

Publicerad 2012-09-06 19:03:00 i

Bens börsta skoldag idag, dock bara för en timme. Därefter åkte vi till covent garden för att så mammans telefon som hon tappat i golvet fixad. Medan gick jag och barnen till en munin affär där de hälsade på den riktiga munin. Sedan åt vi lunch på ett ställe med mexikansk mat som var super stark. Sist men inte minst gick vi på london transport museum, vilket var jättehäftigt och för ben som älskar att trycka på knappar var det perfekt då man fick gå på alla tåg, tunnelbanevagnar och bussar samt köra vissa av dem. Första tunnelbanan i london togs i bruk redan 1906 och det var ett ånglok som drog vagnarna, det var världens första tunnelbana, en hel del lärde man sig!
Dock är jag rätt slut efter alla dagar här, eftersom att barnen inte varit i skolan, allt är nytt och mamman är hemma så har det inte riktigt blivit ordenkliga arbetstider utan man har nästan varit med från morgon till kväll. Med det är samtidigt kul och kommer nog bli bättre till nästa vecka då allt återgår till vardag!

Inte riktigt vad man förväntat men slutar bra trots allt

Publicerad 2012-09-06 00:17:00 i Allmänt,

Övertalade en annan svensk au pair att följa med till svenska kyrkan på ungdomsträff, hon hade jättesvårt att ta sig dit och bussen fastnade i total trafikstockning och sen visade det sig att de inte hade träff idag utan att det börjar nästa vecka. Vi gick i alla fall och tog en fika vilket var väldigt trevligt.

Stor dag för Erin

Publicerad 2012-09-05 13:25:00 i Allmänt,

Erins första dag i skolan! Hon var så exalterad i morse, och mamman blev lite känslosam när vi lämnade henne i skolan. Hon var så söt i sin skoluniform. När mamman berättade om den så skulle hon precis säga att det såg löjlig ut när hon kom på att Erin satt bredvid, så den ..är...jättefin! röd skjorta och hängsle kjol, helt okej. Det är så roligt att se alla skolelever från skolorna omkring, både stora och små elever i deras uniformer, jag är så ovan med det, men det är rätt häftigt att se. Men folk verkar tycka att det är positivt med uniform, bortsett från att vissa skolors uniform är väldigt dyr, däribland Erins. Till skolan cyklade jag med dem i en efterhängande vagn, det gick bra bara det att jag ramlade en gång och fastnade ett par gånger...
Nu är mamman och Ben hos en vän till henne och jag har precis haft besök av en tysk au pair, hon var jättetrevlig så vi ska hålla kontakten, hon bor rätt nära också, så det är perfekt. Det var skönt att prata med någon yngre för en gångs skull och med en annan au pair, så det fanns mycket att prata om!
Nu sitter jag med ansiktsmask och hoppas på att de inte kommer hem just nu då jag förmodligen skull skrämma slag på dem med mitt gröna ansikte...Har snart ätit upp min svenska hasselnötschoklad, utan choklad förmäktar jag på denna ö!
I kväll ska jag gå till kyrkan, vem är du? och vad har du gjort av Linda? kanske ni tänker, men jag ska gå på ungdomsträff i svenska kyrkan, har nämligen hört att den ska vara en bra mötesplats för svenska au pairer. Så vi får se hur det blir!

Allt lungt efter john blund vart framme

Publicerad 2012-09-04 20:26:00 i

Tröttsamt att ta hand om barn, badning, pyamas, städning och saga, nu är det lungt för idag! De andras mammorna är så gulliga och även de, precis som alla andra vill mitt allra bästa och tar hand om mig. Även då en av dem kallade sina barn för korvar...

Fullt upp

Publicerad 2012-09-04 16:12:05 i

Dagen börjades tidigt med att vi åkte till london bridge där vi tog oss en titt på båda sjukhusen som föräldrarna jobbar på, sedan köpte mamman en cyckel och därefter givk vi längst themsen och jag fick se paralympic symbolen hängande i tower bridge. Från tågstationen sen så åkte mamman i förväg medan jag gick tillbaka hem med barnen. Väl hemma så kom två av Erins vänner samt deras bröder och mammor över på lunch.
Nu har jag precis kommit tilbaka från en cyckelrunda i området så jag hittar nu till och mellan skolorna.

Tja tja bloggen

Publicerad 2012-09-03 22:58:00 i Allmänt,

Strax efter att jag vaknat kom Erin smygande så jag visade henne mina foton på vänner och familjen. Mamman har tagit ledigt den här veckan för att visa mig hur saker och ting fungerar. Så efter att vi gjort oss i ordning så åkte vi in till London för att införskaffa några saker för Erins skolstart, för mig blev det en kalender så jag kan hålla koll. När vi hade gjort allt nödvändigt så tog vi oss tid att gå på the natural history museum, där de hade stora skelett av dinosaurier och djur som rörde på sig. Efter en glass så åkte vi hem och jag och barnen stannade i parken en stund medan mamman gick för att hämta cykeln, därefter så provcyklade jag med barnen i en vagn efter mig till skolorna för att lära mig att hitta. Barnen är väldigt väluppfostrade, två barn började bråka i parken och Ben särade på dem och satte upp ett finger, som "inte bråka nu bra", han är tre... jag är fortfarande väldigt förvirrad i området då det ser lika dant ut överallt, men i morgon ska jag ta mig en cykeltur på egen hand med en karta för att göra mig bekant med området. På kvällen läste jag godnattsagan för Ben, en om en tiger som knackade på hos en familj och åt upp all deras mat.
När barnen gott och lagt sig lagade mamman och jag mat till oss två och till morgondagens lunch då Erins vänner och deras familjer kommer över.
Så jag mår bara bra, även då jag har blivit förkyld

England

Publicerad 2012-09-02 20:09:11 i

Har precis kommit tillbaka från ett gårds knytis, de har trevliga grannar och det är jättebra att ha träffat alla en gång, och en av dem viste att några inte så långt härifrån hade en au pair från tyskland som hon skulle se till att få kontakt med så jag kan träffa henne, så vi får se hur det går med det. Annars har vi varit och handlat på morgonen, halva affären bestog av sötsaker, en fjärdedel av alkohol och en fjärdedel av faktisk mat, perfekt uppdelning... Och de som skulle vara så nyttiga köpte både det ena och andra :P Så där sprang vi runt bland alla röhåriga britter!
Jag kommer bra överens med barnen också, erin så att jag var snäll, så det känns bra :)
Nu har jag fått högtalare till mitt rum också, känns så bra för är beroende av mina hemma!
Idag har jag druckit en hel del te och ätit scones så jag har fått känna på den engelska kulturen!

Hemtrevligt

Publicerad 2012-09-02 11:26:09 i

Detta är mitt rum, här kommer jag att trivas. Fotona är tagna från var sitt motsatt hörn. Egen dörr till innegården.
Haha Ben kom precis och peka ut allt han ville äta, galen i mat även då han precis haft frukost :P (han heter Benjamin engentligen sandra!)

Morgon

Publicerad 2012-09-02 10:55:12 i

Erin och Ben har sprungit runt och lekt med presenterna de fick av mig hela morgonen, de tyckte verkligen om den, det glädjer mig, nu har jag fått lite ordning i rummet, det första och sista jag ser på dagen, mina fina vänner!

Framme och landad

Publicerad 2012-09-01 22:27:00 i Allmänt,

Nu sitter jag på mitt nya rum med IKEA möbler som de införskaffat så jag ska känna mig hemma. Familjen är jättetrevlig, mycket humor skojar och leker med barnen. Det här kommer att gå bra, jag var jättenervös när jag klev av planet men där stog mamman och barnen men en skylt de hade gjort, det var var jättegulligt, kände mig välkommen. Sen tog vi tåget till Dulwich vilket var jobbigt då väskan är riktigt tung. Vi han inte mer än fram förens det var picknick med ben och hans nya klasskamrater, ingen kände någon så alla var nya för varandra, det var lite förvirrade med så mycket nytt men samtidigt kul att träffa folk och se området. På eftermiddagen lekte jag och Erin mycket i trädgården, vi kommer bra överens, så det är kul, barnen är väldigt uppfostrade, ben dock lite busig och petar på precis allt, så honom får man ha koll på ;) Nu har vi precis ätit och fikat lite. Ska väl packa upp innan jag går till sängs, det har varit en lång dag och jag är väldigt trött! Men jag har det bra!
Kram på er där hemma!

På Arlanda

Publicerad 2012-09-01 06:11:21 i

Sitter på arlanda aldeles själv, inte nog med att man ska flyga själv för första gången utan är även nervös över vad som väntar när jag kommer fram, träffa familjen för första gången, läskigt. Men mamman i familjen som jag har suttit barnvakt åt här i sverige aom jag har fått jobbet igenom har sagt cirka tusen gånger att de är så trevliga och att det är den bästa jag kan komma till, så jag får väl förlita mig på hennes ord.
Har sagt hejdå till föräldrarna nu, det var lite sorgligt men vi kommer ju höras hela tiden, men det är ju klart att man kommer ha hemlängtan.
Nu börjar äventyret som mormor sa!

Om

Min profilbild

Jag heter Linda, är 18 år och tog studenten nu i våras, och den första september flyttade jag till Dulwich, liten förort till London för att jobba som au pair. Det jag tycker om att göra är träffa vänner, fika, musik och sånna där vanliga saker ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela