lindamej.blogg.se

Mysig fredags fika

Publicerad 2012-11-30 11:57:00 i

Idag blev jag lycklig när jag hittade Annas pepparkakor i vår närbutik. När jag kom hem så ringde jag pappa för jag ville se all snö som kommit, så då satt jag och åt Pepparkakor och tittade på snö, och allt kändes som hemma. Han i närbutiken klagade på kylan och tyckte att jag hade för lite kläder på mig men då berättade jag att jag är från sverige och att jag känner mig hemma i kylan. Såg till och med idag på yr.no att vi har det kallare än i sverige! Dock är jag avundsjuk på all snö. Nu har jag kokat en kopp varm choklad och jag ska äta några fler pepparkakor, ska försöka spara några till barnen, försöka...

Som jag berättade förut så var pappan med på tv för ett tag sen. Det var för att en fotbollspelare plötsligt föll ned död mitt på planen framför alla åskådare. Hans hjärta hade stannat. Så pappan var med på tv då det var han som behandlada fotbollspelaren och räddade hans liv, så igår kom han hem med fotbollspelarens självbiografi signerad till honom som tack. I boken beskrivs pappan som för blyg för att själv ersänna det men en av världens bästa hjärtspecialister "He's basically the man"

Två små fåglar

Publicerad 2012-11-28 21:58:27 i

Dagen började med att Erin och jag tjafsade hela morgonen och jag var inte särskilt populär. Men senare efter maten så satt jag och hon och pysslade lite och hon satte två klistermärken på min tröja och sa att det var för att hon älskar mig. Sedan när föräldrarna kom hem berättade de att de tycker att jag gör ett utmärkt jobb och att jag därför kommer att få löneförhöjning efter nyeår. Det trots att jag glömde blöjan på Ben i natt och att de fick en mysig överraskning i morse bestående av en nerkissad säng samt heltäckningsmattan under...

Juletider

Publicerad 2012-11-27 13:28:01 i

Jag kom precis hem efter att ha sett Erins nativity play, det är som ett jul spel, där de sjunger jullåtar och spelar lite teater om jusus födelse. De var jättekul att se och barnen var så supersöta!

Måndag

Publicerad 2012-11-26 21:03:45 i

Efter att ha lämnat barnen på skolan idag så åkte jag in till oxford och träffade tre au pairer från i helgen vi gick i prinsip fram och tillbaka på oxford street och sen var jag tvungen att åka hem. Jag har inte sovit något vidare i natt så när jag kom hem hann jag med en sov stund inan det var dags att hämta barnen igen. Lite energi fick man i alla fall så att barnen slapp en suring.

Det strålar en stjärna

Publicerad 2012-11-25 22:21:24 i

Idag träffade jag upp samma gäng som igår samt Malin för ett besök i winter wonderland i hyde park. Det var större än förväntat och mycket fint uppsatt, det var som en blandning mellan en julmarknad och ett tivoli, med frittfall parisehjul mm. Vi gick ett varv runt på området och efteråt gick jag och Malin och åt middag på en italiensk resturang. Au pair gänget är jättehärligt och känns som ett gäng som jag kommer att fortsätta att träffa. Det var en mysig söndag och imorgon är det tillbaka till arbete. Det känns som att denna helg gick aldeles för fort och julen har kommit extra tidigt i år, nästa vecka är det redan första advent, kommer att sakna att tända första ljuset, det är något speciellt.

Det började med Rudolf och slutade med hela julgänget!

Publicerad 2012-11-25 21:58:17 i

I går var det att fara och flänga i London. Jag började med att möta Malin vid baker street och vi gick tillsamans till svenska kyrkan, de hade nämligen julmarknad där denna helg. Inne i byggnaden såg det precis ut som en riktigt svensk utomhusjulmarknad som man går på varenda jul. Dock så kunde man lätt se vad det var som svenska i London saknade, de största utbudet bestog nämligen av mat, mat och inte minst godis. För att vi var på julmarknad och julkänslorna börjar krypa sig på så köpte vi var sitt glas glögg och en pepparkaka, mer jul får man leta efter. Sedan gick vi upp i kyrksalen där de sålde fika, alla dessa kakor och bakelser som man saknar där hemmifrån, så ni kan förstå att det tog ett tag att välja.

Efter kyrkan så gick vi till oxford street för att gå på topshop där Malin köpte lite julklappar. Juldekorationerna på oxford street är jättevackra, och som om inte det vore nog så har de snömaskiner på taken så det ser ut som om det snöar, dock är det bara vitt skum. På oxford circus så hade de också en kör som sjöng julsånger.

När Malin skulle hem och jobba så åkte jag och träffade Ambre och hennes franska och spanska vänner, vi blev en stor grupp, några av dem bodde tydligen rätt nära mig också vilket är super kul! Så vi umgicks, tog en fika och satt och pratade, alla var mycket trevliga så vi ska även mötas idag.

När Malin hade slutat jobba så mötte jag upp henne igen och vi tog bussen för att se harrods julbeskyltning. Den skulle aldrig gå att toppa! Den var så fruktansvärt vacker! De hade tagit alla disney prinsessor och gjort dem var sitt dekorerat skyltfönster.

Sen tog vi bussen till Victoria där vi hittade en mysig liten pub som var mystisk på nerevåningen och vi fick ett eget litet rum med en egen liten tv, såg ut som en liten källarhålla att sitta i. Jajaj det var trevligt då man var avskilt och det gick att prata ordenkligt.

Om man inte hade julkänslor innan denna dag så har man det nu! Det var en fin dag.

Lite kall om mulen idag

Publicerad 2012-11-24 11:53:02 i

Vaknade med en stor och röd finne mitt på näsan. Skulle inte behöva någon kostym för att vara rudolf idag, tur att det är juletider!

Ha en bra dag! Nu bär det av till London!

Rosa och blått

Publicerad 2012-11-23 00:14:38 i

Det var nyligen val här i England om det skulle bli möjligt för kvinnor att bli snäppet högre uppsatt än präst inom kyrkan, resultatet blev nej. Och ja de är väldigt sexistiska i England. Jag och mamman pratade om jämställdhet och hon berättade att generelt så hjälper pappan i princip inte till i hemmet, lyckligtvis är pappan i denna familj inte så. Vi pratade också tidigare om att de var förvånade över hur många killar som sökte familjer till att bli au pair i, och då sa mamman att hon inte skulle kunna tänka sig en kille som au pair, hon ansåg att en kille inte skulle klara av det jobbet. Jämställdheten i england tycks vara rätt dålig...

Uppdatering om vädret! Folk verkar gilla att höra om väder. Det är helt enkelt brutalt dåligt, ösregn hela tiden och mamman berättade att hon inte vågade cykla på vägen idag för hon var rädd att hon skulle blåsa under en bil, kraftig vind altså! Lyckligtvis så hade det dåliga vädret inte börjat än när jag gjorde hämtningen. I stora delar av England är det enorma översvämningar, syndafloden är kommen!

Samarbete

Publicerad 2012-11-22 14:43:25 i

Idag har Gina erbjudit sig att ta Erin till balleten så jag har erbjudit mig att ta hand om hennes son under tiden och sen laga middag till hennes två barn efter balleten. Allt är värt att göra, jag är bara så glad att få slippa ta hand om Ben i balletomklädningsrumet i en halvtimme och sen stressa hem med en tung trailer för att inte middagen ska bli för sen. Dock så första gången jag träffade Gina så möttes jag av att hon stog i vår dörröppning med sin son på andra sidan och sa till honom att gå för mamma vill inte ha dig längre, så mitt första intryck är inte så bra. Sen har hon läskiga linser också... Men Gina är så snäll och försöker hjälpa till så mycket som möjligt som idag när jag kom på att jag hade glömt ta med balletkläder till Erins skola så när jag mötte Gina frågade jag om hon trodde att det var okej att komma med dem nu eller om man störde lektionen. Det slutade med att hon ringde lagom när jag var hemma för att hämta balletväskan och erbjöd sig att komma förbi med bilen och köra Erins saker till hennes skola. Så hon är väldigt omtänksam och jag uppskattar hennes hjälp jättemycket.

Ibland har jag det enkelt

Publicerad 2012-11-20 15:48:26 i

Mamman är mycket hemma denna vecka för hon håller på med någon forskning. På så sett blir det mycket enklare för mig. I morse vaknade jag jättetrött som vanligt men pallrade mig upp för att komma ut till att mamman tar den till skilan idag. Jag fick en mysmorgon, satte på en kopp te och sedan gick jag och la mig och vaknade kl halv två... Det var skönt att vila upp sig, får se hur mycket sömn det blir i natt bara... Mamman ska även plocka upp Ben så det blir bara Erin för min del. Skönt att slippa stressen vid hämtning.

Fint pepparkakshus mamman och barnen satte ihop under helgen! Kanske inte mästerskapat men helt okej för första gången. Pappan hade trott att de bakat pepparkakebitarna också så han hade varit väldigt imponerad.

Inget varar för alltid

Publicerad 2012-11-19 14:32:00 i

Snart bär det av hemmåt för Anna. I morse tog mamman Erin till skolan så jag och Anna lämnade Ben inan vi åkte in till stan tillsamans. Vi åkte tåget till victoria och därifrån gick vi till covent garden. Vi båda var rätt slut idag så efter att ha gått runt lite i området satte vi oss och tog en varm choklad, och där blv vi kvar några timmar, det var precis vad som behövdes, super mys! Nu har jag åkt hem, och jag ligger i min säng för att vila en stund inan det är hämtning på schemat. Anna är kvar i London, kommer senare för att packa och sen åka. Vi har haft en underbar helg, det har varit så kul att bara kunna umgås

Fullt upp med ett leende

Publicerad 2012-11-19 00:17:35 i

Jag har inte uppdaterat på några dagar för det har nämligen inte funnits tid för det. Anna är här på besök och vi har det super skoj, är så kul att ses och bara ha kvalitetstid tillsamans.

I fredags kom hon, mötte henne vid tåget här i Dulwich och vi spenderade lite tid i området, gick promenad och jag visade runt i huset. När det var dags för mig att jobba åkte Anna in till stan för att sedan komma tillbaka tills senare för att träffa barnen och föräldrarna, därefter åkte vi tillsamans in till stan för att äta middag. Malin skulle egentligen sitta barnvakt men när det visade sig att hon inte behövde det så mötte vi upp henne och vi gick vilse och såg massa millitärer med röd uniform och hög pälshatt. Sedan hamnade vi på en pub, det var kul att Anna och Malin fick träffas också.

I lördags dansade vi först zumba i Brixton där den franska tjejen dansar zumba. Det var en upplevelse måste jag säga, ingenting i jämnförelse med tidigare zumba jag dansat. Instruktören var helt vild, han var överallt hela tiden, jag var jätteförvirrad och imponerad över hans energi. Men det var kul och jag blev svettig så det var väl det jag gick dit för. Efter en dusch så åkte vi in till portobello road på marknaden, det området är så fint och charmigt så det var mysigt att bara gå runt och titta och njuta lite. När vi kände oss fördiga där så åkte vi vidare till westfield, europas största sopping centrum, det är stort! På kvällen såg vi breaking dawn vid marble arch! Den var värkligen bra. Anna och jag har sett alla tidigare filmer på bio tillsamans så det var fint att få se sista också även då vi lever på helt olika håll, som ett slut på hela twilight grejen. Skratt och tårar fanns det gott om i bio salongen, även aplåder när bra saker hände! Men ljudet och skärmen var enormt bra. Och vi valde salta popcorn istället för söta.

Som straff för att Anna befann sig i London denna vecka fick hon i uppdrag att filma när hon dansade zumba framför några kända byggnader i London. Så efter bion var det det vi sysslade med. På piccadilly var det även två som joinade henne vilket var jättekul. Jag filmade henne även framför marble arch, big ben och london eye. På bussen hem skrattade vi åt några ungdomar som försökte bli av med deras munkar så de försökte pracka på alla på bussen att va en, de var väldigt underhållande.

Idag har vi varit i Brighton, det är en underbar stad, även när jag har varit där förut så förvånas jag av hur mysigt det är, och vädret var underbart, klar himmel och värmande sol. Vi har i atort sett bara gått runt, åt fish and chips på piren, gick längst vattnet och i stats kärnan, jag köpte en ring och nya hörlurar sen myste vi på ett kafé. Jättehärlig dag.

Morgondagen på tur!

Besök!

Publicerad 2012-11-16 10:41:52 i

Det har varit en lång vecka och jag har varit dödstrött varje dag, ser fram emot att Anna kommer och piggar upp mig i idag! Hon landar ungefär nu, längtar efter att få se henne! I helgen kommer vi hitta på en massa roligheter.

Och i morse sa jag hejdå till wendy, hon som har bott här i två veckor under hennes kurs i London, det var kul att ha fått lära känna henne.

Dagen mitt i veckan

Publicerad 2012-11-14 23:41:58 i

Att Sverige slog England i fotbollen tror jag ingen har missat. Det var kul när man såg matchen med en fotbolls intreserad engelskman. Han satte på tvn och ropade att England och Sverige spelade och jag frågade då vad det stog. Det stog 2-1 till england och han blev jätteglad, pekade på mig och skrek "in your face!" Tillsamans med en seger gest. Men det fick han min sann äta upp!

Har också fått kroppsterapi idag. Det är så skönt och man blir så avslappnad. Jag som inte tycker om massage, detta är ett bra alternativ. Hon rörde olika kroppsdelar och kände på mitt skelett och muskler, rörde sakta på mitt huvud och mina axlar och konstaterade att ena sidan är rörligare än den andra, vilket även jag kände av, sedan rörde och drog hon lite på min arm och därefter var mitt huvud mycket rörligare, tror hon har magiska fingrar.

Erin har haft en sårig tunga ett par dagar och idag har det varit extra illa, hon har knapt kunnat äta på hela dagen, inte ens en yogurt kunde hon få i sig, även då det är hennes favorit, tycker så synd om henne.

Nu är det läggdags för mig, får se hur det går eftersom att jag var jättetrött i morse att jag knappt kom hem efter lämningen inan jag somnade, sov till två, så kommer förmodligen inte sova särskilt bra i natt. Har en känsla av att jag har vänt på dygnet...

Varm choklad och trevligt sällskap

Publicerad 2012-11-13 18:50:23 i

Idag efter att jag lämnat barnen i skolan så tog jag bussen till Brixton. Eftersom att det inte blev någon zumba i helgen så träffade jag aldrig den franska au pairen, så idag bestämde vi oss för att ta en fika ihop. Det blev en riktigt lång fika och vi pratade om allt och ingenting. Hon var riktigt trevlig och rolig. På lördag ska vi i alla fall dansa zumba tillsamans.

Nu ska jag kriga med Ben, eftersom att han bajsade på sig i skolan idag så får han inte titta på tv innan läggdags. Det kommer han inte bli glad av att få höra...

Gårdagens utflykt

Publicerad 2012-11-12 21:39:00 i Allmänt,


 
Som sagt så åkte jag, Malin och Ellen till Harry Potter studion i söndags. Jag hade höga förväntningar men de var ingenting jämfört med vad det faktiskt var. Man kände sig som ett litet barn på julafton där inne. 

Vi började med att träffas på Euston station och kom på att vi varken hade bokningsnummret eller en aning om vart vi skulle... bådar gott.. men allt gick bra och snart satt vi på ett tåg. 

Touren började med en film där huvudpersonerna i Harry Potter filmerna berättade lite om hur filmen hade skapats mm, det slutade med att de gick in genom porten till den stora matsalen och när de sedan drog upp filmduken fanns porten där, och vad fanns bakom om inte den stora matsalen!! Den riktiga som användes i filmen! Det var riktigt häftigt att se, där fanns också kostymer som skådespelarna hade använt vid inspelningarna. 

Efter den stora salen gick vi vidare och fick se rum efter rum från inspelningarna, alla saker som användes, vi fick se huset på Privet drive, där familjen Dursleys bor, vi fick också prova Butterbeer, det var en väldigt skum smak, kunde inte riktigt sätta fingret på vad det smakade, men hyfsat gott.
Sedan gick vi genom Diagon gränden. Sist men inte minst gick vi in i ett rum och blev helt stumma för där fanns Hogwarts!! Den riktiga skolan där allt filmades in. De visade hur de hade filmat, skådespelarna hade gått på rullband och sen hade de klippt in dem så det såg ut som de var framför Hogwarts. 

Det häftigaste är att allt under hela touren är original från filmen, alla kostymer, allt material, rekvisita. det var helt otroligt att se. Bästa dagen på bra länge.


Harry Potter tour!!

Publicerad 2012-11-11 23:53:18 i

Idag var jag, Malin och Ellen på Harry Potter tour! Det var fantastiskt! En bild förklarar mer än tusen ord, men imte ens tusen bilder kan förklara denna dag!

London by night

Publicerad 2012-11-11 01:03:10 i

Blev ett spontanbesök till London för att träffa Malin. Vi började med att åka till Covert garden där jag köpte en tvål på lush och ett par pyamasbyxor, sedan vandrade vi vidare och åt lunch/middag (borde finnas ett ord för det, som typ brunch!) sedan hoppade vi på närmaste buss och åkte till sluthållplatsen där vi tog en drink på en random pub, därefter blev vi sugna på pankaka när vi såg ett ställe där de sålde det så det skulle vi absolut ha, vilket vi åt på buss 38 (viktigt att det var just 38 för Malin hade en stark känsla av att det var den vi måste ta) den gick till Victoria och eftersom vi inte hade någon anledning att vara där så satte vi oss på en annan buss. Efter ett tag så insåg vi att den gick ut till mer och mer öde, och vi blev mer och mer oroliga, speciellt när det inte fanns något starbucks (då är man definetivt öde!) så till slut kastade vi oss av bussen och tog första buss tillbaka, vi hamnade på westmister station, det vill säga där big ben står, i kvällsmörkret är big ben vakrare än någonsin, olyckligtvis gör det sig inte på kort :/ där gick vi in på yttligare en pub där vi träffade några trevliga som vi snackade med, så senare guck vi alla vidare till nästa pub runt hörnet innan vi åkte hem.

Det har varit en väldigt spontan dag men väldigt trevlig, vi har helt enkelt gjort precis vad som fallit oss in. Men det kanske blir bäst så, det har i alla fall varit mycket skratt.

Har dock varit en kall dag, hoppas och tror att mamma och pappa har det varmare. Måste medge att jag är en anings avundsjuka på dem borta på Gran canaria! Jag hoppas de får en underbar resa!

Blomman köpte jag för alla som dog i kriget, den säljer dem överallt och alla går runt med en, man får en bara man ger ett litet bidrag. De andra bilderna är på Malin och vår lunch samt london eye och Big Ben, vacker upplysta. Njuter av att bo i denna vackra stad.

Sammanträffande

Publicerad 2012-11-08 21:17:34 i

Idag har varit en riktigt tröttsam dag, barnen har varit väldigt uppspelta pluss att det har varit balett idag. Idag har jag bakat kladdkaka till familjen vilket gjorde dem glada, det fick de till efterrätt, mamman tyckde att den var riktigt god också :) dock blev den inte riktigt som jag tänkt mig, bland annat smakar den knäck, men huvudsaken är att den är god :)

När jag satt utanför Erins skola och lät barnen leka utomhus en stund innan baletten, så kom det fram en tjej till mig och frågade om jag var en au pair. Hon var en au pair från frankrike och tar hand om ett barn i samma skola som Erin. Så förmodligen så ska vi dansa zumba tillsamans på lördag (känn dig stolt Anna ;) ) det ser jag fram emot! Hon verkade väldigt trevlig :)

Sociala medier

Publicerad 2012-11-07 10:32:49 i

Oftast behöver man inte läsa tidningar eller titta på nyheterna utan det räcker med att gå in på facebook för att få reda på allt viktigt som hänt. Grattis Obama!

Kroppsterapi

Publicerad 2012-11-06 22:23:47 i

Har precis fått kroppsterapi av hon som bor här de närmaste två veckorna. Förstår inte riktigt vad det ska vara bra för men man ska tydligen bli mer medveten om sina rörelser, jag känner mig väldigt avslappnad i alla fall. Jag fick ligga på golvet och göra olika rörelser medan hon tittade på hur mitt skelett fungerade. Sen berättade hon hela historien om idén bakom det hela och livshistorien om han som skapade metoden, väldigt interesant. Hon går en kurs här i London dessa veckor så det är derför hon ska bo här, och det hon lär sig ska hon kunna använda i jobbet då hon jobbar med att hjälpa hjärnskadade att komma tillbaka till vardagen.

Bonfire night

Publicerad 2012-11-05 22:09:17 i

Det är bonfire ikväll, de firar att de kom på en som hade tänkt spränga house of parlament och stoppade han. Så nu firar de genom stora eldar också gör de små dockor som ska föreställa han som planerade sprängningen också endar de upp den, ganska brutalt. Sen firar de med fyvärkerier.

Brevlådor och telefonhyttar

Publicerad 2012-11-05 18:51:26 i

Det känns bra att vara tillbaka i vardagen, idag har alla varit på bra humör och allt känns så enkelt.

I morse behövde jag bara lämna Ben i skolan och efter det åkte jag direkt till stan för att träffa Malin. Hon fick sitt godis och vi bokade biljetter till Harry Potter world som vi ska åka till på söndag. Där kan man se en massa ställen och studios där de spelade in, det ska bli så kul och jag ser fram emot det väldigt mycket.

Därefter bestämde vi oss för att turista lite så vi klättade upp på andra våningen i en buss, satt längt fram och åkte till Big Ben och tog bilder på telefonhyttar.

Därifrån gick vi till piccadilly circus och åt på pizza hut. Sen behövde vi åka hem till jobbet. Jag hade god tid på mig hem men så blev det plötsligt väldigt brottom när jag såg området jag bor i passera förbi och jag insåg att jag satt på fel tåg... Jag var tvungen att åka en bra bit till nästa station och ta ett tåg tillbaka, men jag hann till skolan i alla fall.

Idag kommer hon som de känner familjen i sverige genom och ska stanna i två veckor. Ska bli kul att träffa henne också.

Tillbaka

Publicerad 2012-11-04 20:42:58 i

Det var med lite motvilja man åkte tillbaka till England, det var ju så skönt att vara hemma. Men när man möttes av att barnen kom upp från sängen för att ge mig en stor kram så känns allt så perfekt. Mamman berättade att Ben hade frågat efter mig varje dag, så gulligt. När han kom och hälsade på mig så fick jag inte titta bort för då tog han mitt huvud och vred det till sig igen också berättade han allt vad de hade gjort under veckan och berättade allt vad som fanns i kylen. Kan man känna sig annat är välkommen?

Hej då Sverige, ses till jul!

Publicerad 2012-11-04 14:52:32 i

Nu har jag ännu en gång sagt hej då till mamma och pappa och jag sitter på Arlanda redo att gå på planet. Det har varit underbart att ha varit hemma en vecka och fått träffa alla och vilat ut sig, men nu är det tillbaka till verkligheten och i morgon är det jobb. Det ska dock bli kul att komma tillbaka till London.

Dansa inte pausa

Publicerad 2012-11-03 13:34:56 i

Igår åkte jag in till stan för att möta upp Anna som åkte upp från linköping. Det var så härligt att enkligen få se henne igen efter så lång tid.

På kvällen åkte jag och Linnea hem till Madde som hade haloween fest, det var kul, massa härliga estetare där. Sen när jag och linnea väntade på bussen hem såg vi en stärna falla, facinerande.

Nu är det packning som gäller för i morgon avslutas min vistelse i sverige och det blir att återgå till verkligheten, är dock lite konfunderad över hur jag ska få plats i väskan när jag ska packa två jackor, ett par skor och kläder samt lite annat smått och gott när väskan är näst intill full redan efter en filt...:/

De tre vännerna och stockholm

Publicerad 2012-11-01 23:07:21 i

Idag har jag varit med sandra och Ella inne i stan och gjort söder, besökt lush och en del second hand affärer, köpte dock inget men det är alltid kul att gå runt och titta. Sen blev det en mysig fika. Det har varit en trevlig dag och det var kul att hinna träffa Ella också under veckan, upptadera varandra vad som händer i våra liv liksom. Det var också härligt att se den delen av stockholm, älskar stockholm, det är så vackert och personligt på något sett.

Om

Min profilbild

Jag heter Linda, är 18 år och tog studenten nu i våras, och den första september flyttade jag till Dulwich, liten förort till London för att jobba som au pair. Det jag tycker om att göra är träffa vänner, fika, musik och sånna där vanliga saker ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela