lindamej.blogg.se

Stackars sjukling

Publicerad 2013-01-31 20:26:10 i

Igår kväll var jättetrevligt, jag åkte till svenska kyrkan och träffade massa folk både nya och folk som jag träffat förr. De hade anordnat ett musikquiz och det kändes som om vi i min grupp var väldigt dåliga så jag blev minst sagt förvånad när vi vann! Och det helt och hållet på grund om mig! (Ironi om ni inte förstod det) vi vann godis som vi delade upp och jag fick ta hem en påse turkisk peber. Efteråt gick vi till en pub och umgicks alla.

Idag kom Amanda över för en fika och jag hade varit och köpt lite kakor att bjuda på. Det var jättetrevligt och vi fikade länge tills det var dags att jobba.

Men när jag hämtade Ben såg jag att han såg trött ut och under tiden Erin hade balett kröp han upp i mitt knä och kändes jättevarm, sen satt han där under hela tiden Erin dansade, somnade även en stund. När vi kom hem la han sig direkt på soffan och vilade så jag satte på honom pyjamas, bar upp honom till sängen och bäddade ner honom. Stackarn, han såg så liten och ynklig ut.

Nu knackar våren på dörren!

Publicerad 2013-01-30 16:34:00 i

Idag har varit ytterligare en stålande dag, varma vindar och 10 grader! Jag får en förkänsla av våren.

Idag träffade jag Amanda och vi åkte till Crystal Palace, det var en perfekt dag att åka dit, det är en sådan mysig by att man är redo att flytta in i närmaste hus på två röda! Vi åt fika och lunch samt gick en promenad.

Sverige i London

Publicerad 2013-01-27 23:19:20 i

Lokalpuben igår var supermysig, typisk engelsk och med öppen spis, så där satt vi och vi och lekte engelska med var sin kopparbergs cider... Jättetrevligt var det i alla fall.

Idag var ännu en strålande soldag. Jag och Amanda åkte till covent garden för att titta runt lite, sen åt vi sen lunch i china town och fick in var sin rätt som såg mindre aptitlig ut, men det var som tur var riktigt gott. Vidare åkte vi till totally swedish, en svensk mataffär där vi köpte godis. Amanda och jag pratar rätt mycket om Sverige så man blir sugen. Därefter gick vi en promenad innan vi satte oss på en pub och drack te. Mysig dag, önskar att helgen var någon dag längre... Några dagar...veckor...

London i solen

Publicerad 2013-01-26 19:14:57 i

Igår skulle jag och Malin träffas på en pub vid baker street bara för att prata över en drink, men på vägen dit såg vi på facebook att massor med andra också skulle till samma pub, så det slutade med att vi blev ett helt gäng och utgång efter puben. Det blev en helrolig kväll.

Idag träffade jag upp Amanda, vi hade tänkt besöka little vanice som vi inte hann med förra helgen. Fast när vi träffades insåg vi att ingen av oss hade någon aning om vart det låg... Bra planering kallas det... Hur som helst hittade vi dit efter en lång promenad, det visade sig ligga vid kings cross. Så när vi var där passade vi på att besöka platform 9 3/4. (Hittade tablettask med bönorna, där det fans beskrivning vad varje böna smakade!) Därefter gick vi längst kanalen till camden, Amanda hade aldrig varit där så det var kul att gå dit, helt klart mitt favoritställe i London, gillar liksom atmosfären. Där åt vi lunch och gick i för många affärer så tillslut förbjöd vi oss att gå in i fler för det slutade med onödigheter. Jag köpte en sådan mössa som Ronja Rövardotter hade när hon träffade på hattifnattarna i underjorden, jag var tveksam för den är ju onödig och jag vet inte om jag kommer använda den särskilt men den gjorde mig lycklig.

Hela dagen har Amanda och jag gått runt och pratat om Bens cookies så tillslut bestämde vi oss att åka enda till south Kensington och köpa en, det blev två kakor var som vi ställde oss och hets åt, så nu vet ni vad jag åt till middag...

Nu är jag hemma för att ta det lugnt en stund sedan blir det lokalpuben med Amanda. Skojskoj!

I en gammal kung och drottnings slott

Publicerad 2013-01-24 17:24:36 i

Igår träffade jag Amanda, Ana och Marta under dagen när jag hade ledigt. Då gick vi på Victoria and Albert museet. När vi skulle dit så gick jag och Amanda jättevilse så vi frågade efter vägen två gånger och det tog minst 40 minuter att gå till Museet från tunnelbanan, medan det tog högst fem minuter på vägen tillbaka... Vi tog helt enkelt inte den snabbaste vägen...

Väl på museet träffade vi upp mina spanska kompisar Ana och Marta och vi gick runt där inne tillsammans. Det var ett bra och väldigt stort museum och vi såg kläder från olika tidsperioder, skulpturer, smycken och lite av varje. När vi kände oss nöjda gick vi och åt lunch innan det vardags att åka tillbaka för att jobba.

Nu tar jag hand om Ben och hans kompis medan deras systrar är på balett med kompisens mamma och sen lagar jag mat till dem alla fyra. De leker så bra tillsammans så det är inte så mycket att göra och jag är ytterst glad att jag slipper ta dem till baletten.

Och nu är helgen förbi...

Publicerad 2013-01-20 21:40:44 i

I lördags så träffade jag den nya svenska au pairen, Amanda och min franska kompis Claire, även två andra tjejer från Tyskland och Spanien. Vi gick en runda i notting hill. Vi gick marknaden på Portobello road samt gick vi för att se platser från där filmen notting hill spelades in. Det var en mysig dag men väldigt kall vilket betyder mycket fika. Sedan åkte vi hem en stund innan vi träffades igen för middag, jag, Amanda och Claire. Det blev en jättetrevlig middag. Claire åkte vidare efter en stund för att gå ut medan Amanda och jag satt och pratade och åt efterrätter tills det stängde.

Idag tog jag sovmorgon och när jag kom upp visade mamman att de hittat plopp i mataffären, så det hade de köpt. Senare åkte jag in till London för att träffa tre av mina spanska kompisar. Vi träffades och åt lunch sedan gick jag och Ana till National gallery och tittade på konst. Det har snöat konstant idag och det ligger ca en decimeter snö på marken. Spanska tjejerna var väldigt exalterade över snön och ville ta massor med bilder. Det var nämligen deras första gång att se snö! Jag förstår att det är speciellt då. De var dock väldigt frusna av sig och Ana hade två tjocka jackor på sig. Efter en fika åkte jag hem, det var skönt att vara hemma i hyfsad tid.

Hej mitt vinterland

Publicerad 2013-01-18 19:51:00 i

Det har snöat massor idag, flera centimeter har kommit vilket är väldigt mycket här och har orsakat halvt kaos, inget som drabbat mig dock förutom att det var lite trixit att cykla då de inte plogat och den salt de lagt på vägarna låg bara i några enstaka högar här och var, som om något gått med spade och gjort ett halvdåligt jobb att kasta ut det. Hur som helst har alla verkat vara på bra humör idag, alla pratar snön och barn och föräldrar bygger snögubbar och har snöbollskrig och Ben går runt på Erins skola och säger till alla barn att kasta snö på mig, tack Ben...

Kom igen! Det är bara lite snö!!

Publicerad 2013-01-17 22:14:07 i

I morgon ska det snöa rätt mycket i London så alla är oroliga, kanske stängs skolorna och bussar, tåg samt tunnelbanan kanske slutar gå och mamman som ska till Amsterdam över dagen i morgon kommer mycket möjligt inte komma hem...

I morgon är det i alla fall fredag

Publicerad 2013-01-17 20:18:41 i

Jag är absolut dödstrött nu! Efter en lång dag av tung cykling, stress och balett kan man inte vara mycket annat.

Min lediga tid mitt på dagen var dock bra. Jag gick och fikade med en ny svensk au pair som inte bor alls långt bort, så det var jättetrevligt!

En parantes!

Publicerad 2013-01-16 20:31:00 i

Mamman håller på med ett forskningsprojekt och idag kom hon hem och berättade att hon hittat en ny cell i kroppen. Lite coolt.

Irland!

Publicerad 2013-01-15 01:22:23 i

När jag slutat jobbet idag åkte jag in till stan och träffade Malin vilket resulterade i en bokad resa till Irland över st Patrick's day!

Här skålar vi för våran spontanbokning!

Is och kyla

Publicerad 2013-01-13 22:15:28 i

Idag träffade jag upp några spanska människor, några jag träffat förut och några nya, var av en hade bott i Malmö. Vi gick på en isfestival, men vi gick mest och pratade så det blev inte att man såg så mycket av skulpturerna. Det har varit jättekalt idag, jag har gått runt och skakat av kyla! Efteråt gick vi och åt lunch på en resturang och sedan begav vi oss till trafalgar square och tog en fika. Det har varit en trevlig dag.

När jag kom hem så stod föräldrarna och förberedde för att äta kräftor. Något de aldrig hade ätit innan, men de gillade dem!

Härlig kylig promenad

Publicerad 2013-01-12 20:15:31 i

Idag hade jag inga planer så efter att ha pratat med mormor så bestämde jag mig för att gå till crystal palace. Det är ett område inte så långt ifrån där jag bor, beläggande på en höjd, så det är ett mysigt område med underbar utsikt över hela London. Det kallas crystal palace efter att de byggde upp ett glashus i hyde park och efteråt ställde de huset uppe på höjden i en park och därifrån fick området namnet, fast glashuset finns inte längre kvar, tror det brann upp. Efter min promenad fram och tillbaka tog jag bussen till Brixton för att införskaffa lite småsaker. När jag kom tillbaka satt Erin och målade svenska flaggan.

Roar!

Publicerad 2013-01-11 23:49:34 i

Vet inte om det är jag som har varit på dåligt humör idag eller om det är barnen... Förmodligen en blandning... Erin var hemma hos grannen på eftermiddagen i alla fall så det var bara Ben jag tog hand om. Dock var inte det det lättaste då han blev arg för precis allting, bland annat la han sig på golvet och skrek och grät för han ville inte ha den persika som han redan ätit upp, vad ska man göra...?

I dag när jag gick hem så satt det massor med gröna papegojor i ett träd, jag har sett en enskild lite då och då men trott att det var en bortflugen tam papegoja men nu när jag såg så många blev jag lite konfunderad och gick hem och googlade, det visade sig att det finns vilda papegojor i England, förvånande.

Fredagskvällen tillbringar jag i alla fall med lite lugn egentid ritandes.

När man tröttnar på att byta byxor

Publicerad 2013-01-10 23:14:20 i

Idag gick jag en promenad till Brixton för att handla lite småsaker. Har har bestämt mig för att varje dag gå en promenad, liten som lång, det har blivit som mitt nyårslöfte, så idag blev den till Brixton vilket är ca 5km. Jag kommer bli rena rama amish människan!

I Bens skola har de börjat med något nytt då han aldrig verkar lära sig att man går på toa när man behöver istället för att göra det i byxan... De har börjat med att sätta klockan så den ringer var annan timme, då ringer en melodi och hela klassen ropar att Ben måste gå på toa. När han har gjort det spelas en melodi igen och hela klassen hurrar och berättar hur duktig han har varit. Något att berätta i framtiden första gången han tar hem en flickvän...

Min onsdag

Publicerad 2013-01-09 20:42:00 i

Idag var både Erin och Ben i skolan och under min tid själv, tog jag en lång promenad, en kopp varm choklad på cafét samt gick till frisören. Det var flera år sedan jag gick till en frisör, jag klipper mig alltid själv annars men oj så bra det kändes att få det ordenkligt gjort, mitt hår har aldrig varit mjukare!.

Barnen verkar ha haft en bra dag i skolan även då Erin verkligen inte tycker om skolan, vilket är jättetråkigt då alla femåringar ska älska att gå dit. Efter skolan hade vi brottningsmatch hemma. Sen ville Ben hämta en stege och plocka ned månen från himlen och Erin undrade om regn, jag försökte med kloka ord förklara allt om regn och moln och vi kom fram till att regn är molnets kiss.

Här kommer en för och efterbild på min förvandling. Hahah vad konsentrerad jag är på bilderna! Försök ignorera det...

2012 med några snabba ord

Publicerad 2013-01-07 22:31:44 i

Satt och tänkte på vad mycket som hänt det senaste året, allt har gått så fort och samtidigt känns det som januari förra året var en evighet sen! 2012 bjöd på stora livshändelser och massor av spännande möten. Under året tog jag körkort, studenten och inte minst flyttade jag till england. Jag åkte också till slovenien med Anna vilket blev en annorlunda resa med spännande händelser och möten, det var två underbara veckor. Här i London har jag träffat massor med nya, härliga människor och fått nära vänner. 2012 gav mig minnen och vänner för livet vilket har fått mig att växa som person. Ser fram emot att få se vad 2013 har att bjuda på och jag hoppas att alla år blir så bra som förra, eller jag får helt enkelt se till att det blir så!

Bondkakedagen

Publicerad 2013-01-07 20:49:14 i

På förmiddagen bakade vi kakor, det skulle ha blivit liknande bondkakor som vi hade gjort fina gaffelavtryck i och allt, men men huvudsaken är ju att de smakade gott...

På eftermiddagen kom städaren och det visade sig att hon hade sina två söner med sig, så barnen lekte bra med varandra och hade kul tillsammans, det var skönt för mig och jag kunde slappna av en anings. Men efter 12 timmars jobb är jag rätt slut.

Nytt folk!

Publicerad 2013-01-06 22:15:01 i Allmänt,

Idag åkte jag in till covent garden för att träffa ett gäng au pairer, var av två jag känner från tidigare, annars var det helt nya människor, alltid kul att träffa nytt folk. Totalt blev vi femton personer och det från hela europa. Vi tog en promenad runt i området och vi bara gick och pratade sedan gick vi in på en pub för att ta något att dricka. Efter en stund åkte jag vidare till bond street där jag träffade Malin och vi gick och åt sushi på ett ställe där maten kommer på band genom restaurangen och varje söndag fick man äta hur mycket man kunde under en timme, så oj vad mätt man blev!

Back to London

Publicerad 2013-01-05 20:42:12 i Allmänt,

Har fått en känsla av att folk vill att jag uppdaterar bloggen, men den som längtar efter något gott väntar aldrig för länge som man brukar säga, så här kommer ett inlägg.

Nu är man tillbaka i London och det med blandade känslor, det var jättehärligt med semester i Sverige, underbart att träffa familj, släkt och vänner, fira jul och bara umgås. Men allt varar inte för evigt och jag är glad över att vara tillbaka också.

Fick stora kramar av barnen när jag såg den på morgonen och föräldrarna berättade hur mycket de hade frågat efter mig, blir glad av att höra att man är omtyckt. De blev också glad över sina presenter från mig, både barnen och föräldrarna.

De senaste dagarna har jag och barnen varit tillsamans hela dagarna och vi har varit mycket i parken, det är varmt och skönt ute och självklart barmark, är dock väldigt lerigt och Ben fastnade i leran och vi alla tre var leriga upp till knäna kändes det som. Vi skulle även träffa Bens klasskamrat med de dök aldrig upp.

Den här helgen är familjen borta hos några bekanta ute på landet som har någon herrgård de ska bo på. Mamman var lite stressad igår och frågade pappan om han packat allt vilket hon fick i svar att han skulle ha med de han hade på sig, det vill säga några gamla mjukisar en en gammal tjocktröja och andra dagen skulle han bara vända på kalsongerna. Bästa svaret när man vill organisera.

Idag tog jag sovmorgon och jag hörde genom dörren att när jag inte var uppe på morgonen trodde Ben att jag var i sverige igen. På eftermiddagen träffade jag i alla fall Malin, det var kul att se henne igen och uppdatera varandra om hur semestern varit. Vi tog ett glas vin tillsammans och nu är jag hemma själv för ikväll och myser framför the big band theory och en ben and jerrys.

Om

Min profilbild

Jag heter Linda, är 18 år och tog studenten nu i våras, och den första september flyttade jag till Dulwich, liten förort till London för att jobba som au pair. Det jag tycker om att göra är träffa vänner, fika, musik och sånna där vanliga saker ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela