lindamej.blogg.se

Dagen mitt i veckan

Publicerad 2013-05-29 21:31:00 i Allmänt,

Nu har det gått två dagar av heldagsjobb, det är okej men tröttsamt. Igår på eftermiddagen kom Ingrid över med de två barn som hon tar hand om och de fick leka tillsammans, de hade riktigt kul och verkar gilla varandra mycket. På kvällen så möttes vi upp på puben med även Kinga och Lida, vi satt och pratade en stund, mest om framtidsplaner då vårt år som au pair här börjar lida mot sitt slut. Det är intressant hur vi sprids ut över världens alla hörn.

Idag efter simningen så gick vi till parken och mötte Ingrid och barnen, så de lekte en stund, eftersom det regnar konstant dygn efter dygn nu under den engelska sommaren så får man passa på när det är uppehåll ett par timmar.... Eftermiddagen tillbringade vi inomhus med att pyssla, lägga pussel och rita monster.

De håller på och gör om i trädgården, igår morse så knackade de på dörren och mamman hade ingen aning om att de skulle komma eller vad de ska göra, men nu har de bökat upp hela trädgården och rivit upp en del av altan, mamman kom hem och gick fram till fönstret och sa att hon inte har en aning om vad de håller på med och att det kommer bli intressant att se när de är klara... Spännande. Förhoppningsvis har pappan koll men han är i Singapore hela veckan.
 
Nu är i alla fall helgen i Edinbourgh bokad! Den ser jag fram emot! 
 

En dag i solen

Publicerad 2013-05-26 22:46:00 i Allmänt,

Igår kväll hade jag en jättemysig kväll med goda vänner samt nytt sällskap. Vi var hos en kompis vars familj var borta, så vi var där och åt middag och drack lite drinkar. I källaren hade de bordstennis, air hockey och biljard så vi hade att roa oss med.

Idag har det varit soligt och varmt så jag åkte till Hyde park corner och träffade Ana, vi hade en liten mini picnic, pratade om livet och skrattade mycket.

I morgon är det bank holiday så det blir en vecka med bara fyra jobbdagar! Dock har barnen lov så de fyra dagarna är extra långa.

Tv underhållning

Publicerad 2013-05-25 00:47:00 i Allmänt,

Har suttit och tittat på TV med föräldrarna, vi började med att titta på ett program som jag kommer ha mardrömmar efter att ha tittat på. Det gick ut på att de pratade om de äckligaste sakerna i världen, där ibland pratade de om bennikemask, en drink innehållande tår, blodiglar, äckliga små kryp samt surströmming... QI hette programmet.

Sedan tittade vi på ett program där de filmar under 24 timmar på sjukhuset som mamman jobbar på, så hennes chef och kolegor var med. Det var ett riktigt bra program faktiskt, dock rätt många läskiga scener. 24 hours in a&e.

Min helg

Publicerad 2013-05-24 21:43:00 i Allmänt,

 
 
Tänkte berätta om min helg i Manchester.

Åkte upp på lördag morgon för att hälsa på Steve och Wendy, de som kom och stannade här ett tag sedan och som också känner familjen i Sverige som jag brukade sitta barnvakt för. När jag kom till Manchester så kom de och mötte mig på stationen och vi gick ett varv i staden och vi åkte en slänggunga som stog mitt i staden och som snurrade 70 meter upp i luften. Men som Steve sa att i Manchester så regnar det eller så är det precis på gränsen till att börja regna och eftersom att det regnade så var det väldigt kallt 70 meter upp i luften. men det var ordentlig utsikt.

Efteråt så åkte vi hem till dem och åt lunch och sen tog Steve mig för att se Manchester united arenan. Steve är en person som är väldigt passionerad i det han tycker om och fotboll och musik är något han verkligen brinner för. Eftersom Manchester united är något av det som Manchester är som mest känt för så var det något som jag ville se. Vi tog en guidad tur runt arenan och fick se själva stadion, omklädningsrum, viprummen, där de springer ut, där de blir intervjuade, ja det mesta helt enkelt. Vi gick även på museet och såg lite historia om lagen och massor med priser.

Efteråt åkte vi tillbaka och plockade upp Wendy och deras dotter Eva för att åka och äta middag och efter middagen gick jag och Wendy till en lokal där de hade bar och uppträdanden så som ståuppkomiker, poesi, musiker och teater. Det var en salig blandning av människor och stämningen där var otroligt härlig. Sedan åkte vi tillbaka hem och jag och Steve åkte in och gick på några rockklubbar som han brukade gå till som ung, vi hade jättekul och träffade en aningens full polack som vi hade kul åt.

Söndag morgon började vi med att åka och plocka upp en hund och sen åkte jag, Wendy och Eva ut på landet eftersom det är något jag också ville se utav Manchester. Landsbygden var precis så man föreställer sig Englands landsbygd, små söta byar och massor med får. Vi åkte upp på en högre kulle och promenerade, utsikten var underbar och det var jättevackert att gå där. Det seglade även segelflyggare precis ovanför vilket gjorde det hela ännu mysigare.

När vi kom hem åkte vi direkt till en fabrik från industriella revolutionen, då var även Steve med. I fabriken hade de som ett museum där de demonstrerade hur hela bomullsprocessen gick till och hur den utvecklades med de nya uppfinningarna. Så det började med att de tillverkade tyg med en spinnrock och en vävstol som tog evighet att arbeta med, sedan blev maskinerna mer och mer effektiva och de startade och visade hur alla maskiner fungerade vilket var mycket intressant. De berättade också om livet i fabriken hur de arbetade i 13 timmar om dagen samt arbete i hemmen efteråt och hur dålig säkerheten var i fabriken, allvarliga skador var inget ovanligt speciellt i och med att man började jobba som litet barn. De visade också hur de fick elektricitet från kanalen som rann utanför, det är riktigt komplicerade maskiner, ingenting jag hade förväntat mig att de hade för så länge sedan. Det var intressant att åka dit och se allt då man läst om det i skolan så mycket men att faktiskt se hur mycket skillnad revolutionen faktiskt gjorde i tillverkningen och ekonomiskt gav mig en helt ny förståelse.

Efter det och en middag så var det dags för mig att åka hem. Min vecka var fantastiskt och de jag bodde hos är så trevliga och roliga att umgås med och de var måna om att jag skulle ha en bra helg, tog hand om mig och ville visa så mycket som möjligt av området.

Tyvärr så blev jag rånad på vägen hem av en man här i området, han tog allt jag hade men skadade mig inte, jag var väldigt chockad och skärrad men blev väl omhändertagen av familjen och polisen. Huvudsaken är att jag inte blev skadad, så jag är okej. Tråkigt slut på helgen. Familjen stöttar mig jättemycket vilket jag är väldigt tacksam för, i måndags så tog pappan mig för lunch och i onsdags kväll så hade de barnvakt och vi gick ut och åt middag tillsammans vilket var mycket trevligt. Grannen är också otroligt snäll och har låtit mig och barnen komma över och leka samt äta middag efter skolan. Jag mår mycket bättre nu.

Dagen mitt i veckan

Publicerad 2013-05-15 21:16:00 i Allmänt,

I måndags färgade jag underhåret med en mörkblond färg, tänkte att det skulle bli fint med lite nyansskilnader i håret, det blev en sådan himla skillnad efter färningen, och underhåret blev inte alls mörkare än innan färgningen! Titta resultatet liksom!

Igår kväll var jag på lokalpuben och träffade Ingrid, Kinga och en annan au pair som jag aldrig träffat förut, det var jättetrevligt!

Idag tog jag bussen till stan för att köpa choklad, tänkte att det skulle vara trevligt att ge bort som tack till de jag ska till i helgen då jag åker till manchester. Jag åkte till Oxford cricus för att gå på Scandinavian kitchen men så klart trodde jag att den låg på parallellgatan så jag hittade aldrig dit utan trodde att de hade lagt ner så jag fick pallra mig ända till Totally swedish istället. Men nu har jag marabouchoklad i alla fall. Såg att de hade börjat med guldbiljetter till att få besöka fabriken, roligt idé tycker jag! Sen kom pappan hem precis inan jag skulle iväg och hämta barnen så vi gick tillsammans till Bens skola så hämtade han honom och sedan gick jag hem med Ben medan pappan cyklade och hämtade Erin, eftersom pappan har varit hemma hela eftermiddagen så blev det lugnt för mig.

Mina små människor

Publicerad 2013-05-12 14:04:00 i Allmänt,

Idag träffades jag och Ingrid i affären i Herne hill som Kinga volontärarbetar i. Det är en affär där man kan lämna in secondhand saker också säljer de dem och ger pengarna till välgörenhet. Så vi gick dit och tittade runt i affären och det blev lite inköp, och eftersom vi känner Kinga så gjorde hon lite hittapåpriser istället för det som stod på lapparna, så det blev ca en fjärdedel av priset, snacka om kap! Jag köpte också små dockor som enligt mayaindianerna tar bort dina oroligheter om du berättar för dem vad som oroar dig och sen sover med dem under kudden. Tyckte att de var så söta.

En fint prydd dörr

Publicerad 2013-05-11 19:47:00 i Allmänt,

Idag så träffades Ingrid och jag i området för lunch och därefter åkte vi in till centrala London för hon ville köpa en jacka, vi träffade även upp Kinga. Det var trevligt och Ingrid hittade sin jacka.

Igår kom Erin hem med en teckning hon ritat i skolan, hon satte upp den på min dörr och jag tyckte det var jättegulligt.

Ikväll ska jag sitta barnvakt och idag är det Buddhas födelsedag. 

Konst kurs

Publicerad 2013-05-07 23:24:00 i Allmänt,

Nu har jag varit och provat på en konstkurs. den gick ut på att vi skulle måla av en modell som stod i tre olika positioner var av hon bytte var tionde minut, hon spelade instrument och vi skulle rita som om de var en musiker grupp. det var väldigt svårt och på två timmar han jag inte ens med att rita huvudena, men men det kändes givande för medan man tecknade så gick läraren runt och gav tips, så jag gillade lektionen, får se hur det blir nästa gång.

Gänget som vi åkte med till Hastings och vad jag han rita på två timmar:

En annorlunda invigning av sommaren

Publicerad 2013-05-07 12:11:00 i Allmänt,

Hej alla, ursäktar mig för att ha varit lite frånvarande på sistonde, men det har inte hänt särkilt mycket de senaste veckorna. Det har plötsligt blivit sommar och det är varmt att bara gå runt i linne, så om dagarna när jag varit ledig har jag legat i trädgården och solat.

Denna helg har jag haft långledigt då det var bank holiday igår och familjen har varit borta hela helgen.

I lördags träffade jag Ana och ett gäng som jag aldrig träffat förut så vi gick till the Science museum då en av dem var britt och jobbar som ingenjör och var fascinerad av maskiner. Därefter köpte vi lunch och satte oss i en park.

Efter vårt möte åkte Ana och jag bara hem och vände, vi hann göra oss i ordning också en snabbis, för vi skulle iväg till Canary wharf där en av hennes vänner jobbar på en restaurang. Så vi hade middag där och väntade tills han slutade och följde med honom till hans lägenhet där vi hängde ett tag med hans lägenhetskompisar, men planen var att gå ut på disco men vi satt där till halv tre, vi hade dock kollat upp en klubb som stängde sent, men det var krångligt att ta sig dit och när vi slutligen var där så hade klubben lagt ner, så vi försökte hitta en annan men utan resultat, så det blev snarare en nattpromenad i London, var rätt trevligt ändå. Sen kom Ana med mig hem och sov här.

I söndags hade jag inte planerat att göra någonting men sen smsade Ingrid och jag mötte upp henne i byn sen bestämde vi oss för att åka till Crystal palace där vi gick och tittade på dinosaurierna. Sedan åkte vi hem till min nya kompis Kinga och åt middag samt spelade spel så som air hockey, pingis och biljard. Det var supermysigt och vi hade jättekul.

I går morse var det upp tidigt för klockan åtta så träffade jag Mariana och Ana på Victoria station samt en massa andra människor från jordens alla hörn. Det var nämligen Marianas engelska lärare som hade dragit ihop ett gäng för att åka till Hastings. Jag visste egentligen inte varför vi skulle dit, tänkte bara att det skulle vara kul att se en annan stad i England, och en kuststad passade utmärkt en sådan fin dag. Men på stationen fick jag reda på att det var en festival där, ett stort event.

Festivalen hette Jack in the green. När vi kom dit så gick det en parad genom hela staden med massa utklädda, traditionell musik och dansare. Längst fram gick Jack, det var en man med en stor dräkt täckt i löv, han skulle symbolisera vintern. Detta är en årlig tradition som sotarna startade en gång i tiden. Vi hade med oss läraren som var uppvuxen i Hastings och som berättade allt för oss.

De hade stora kullar i staden så när paraden hade passerat så gick vi upp där och det var värdens dimma, det såg jättehäftigt ut och man såg ingenting av staden nedanför, man var i ett moln. På kullen var en stor scen som Jack kom till sen, det spelades traditionell musik och andra event, de hade även lite stånd och vi åt lunch i gräset. Senare lättade dimman och utsikten var otrolig, vi kunde till och med se Frankrike. Vi väntade på kullen tills det slutliga kom, vilket var att de dödade Jack och drog bort alla hans löv. Eftersom Jack symboliserade vintern så var detta en akt som betydde att vintern är över och nu kommer sommaren.

Efter det gick vi ner till stranden och åt fish n chips samt tog en öl på en mysig pub med två döda katter i en låda.

Det var den mysigaste dagen på länge. Känslan över festivalen var en blandning mellan st patricks samt midsommar, jag älskade det. Och det var jättekul att möta så många nya människor. Alla i staden var på så gott humör, utklädda och trevliga och en man helt målad i grönt attackerade mig och målade min näsa grön.

Vapnet som jag pratade om i förra inlägget kände jag mig tvungen att titta upp efter att ha hittat det på plånboken, det visade sig att det var deras stadsvapen, så spännande var det.

Om

Min profilbild

Jag heter Linda, är 18 år och tog studenten nu i våras, och den första september flyttade jag till Dulwich, liten förort till London för att jobba som au pair. Det jag tycker om att göra är träffa vänner, fika, musik och sånna där vanliga saker ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela