lindamej.blogg.se

Från Civilisationen till ödelandet

Publicerad 2013-06-30 21:12:00 i Allmänt,

Igår morse tog jag tåget till Ana som har flyttat till Hurstpierpoint, en liten by utanför Brighton. Hon flyttade dit för en vecka sedan och hon är redan uttråkad, vilket är förståligt när man har bott så länge i London och plötsligt flyttar ut på landet. De har heller inte fått internet eller tv än. Först trodde jag att hon överdrev när hon sa att hon bodde på landet, så illa kunde det inte vara tänkte jag, men det var verkligen på landet. Jag fick träffa hennes familj i alla fall och de var verkligen jättetrevliga och de försöker göra det bästa av situationen för att Ana ska trivas.

När jag lämnat väskan så blev vi körda till stationen och åkte in till Brighton (den största anledningen till att Ana inte stannar till jul är att det tar en halvtimme att gå till stationen) I Brighton gick vi ner till stranden och åt fish and chips och solade ett tag, sedan gick vi runt lite i staden och slutade med en glass i en park. Därefter åkte vi tillbaka och bytte om för att sedan åka in igen för att gå ut, vi hittade en club som vi var på men det var rätt konstiga människor där, mest lite äldre så vi gick därifrån halv två och fick vänta på den enda bussen som gick på natten och som gick kvart över tre...

Idag har vi varit i hennes by, vi gick en promenad och såg får och åkrar. Det är en jättefin by, väldigt pittoresk, men det måste vara svårt på vintern, speciellt att hitta på aktiviteter med barnen. Vi köpte med oss mat från en indisk restaurang där servitören pratade väldigt dålig engelska men envisades med att fråga massor med frågor som vi inte förstod... sen åt vi i en park, det var jättemysigt och varmt. Sen var det dags för mig att ta tåget tillbaka.

Familjen har gäster från Amerika på besök så jag ska gå och äta middag snart med dem.

Säckpipa och kilt

Publicerad 2013-06-24 11:52:00 i Allmänt,

I lördags morgon gick Anna och jag upp i ottan, smarta som vi är hade vi i alla fall beställt en taxi vilket var väldigt skönt. Så vi åkte till Gatwick och tog planet till Edinburgh. På vägen i bussen från flygplatsen till själva staden undrade vi vart vi hade hamnat då det verkade helt dött men sen svängde vi runt ett hörn och hela staden visade sig vilket var ett stort wow. Edinburgh är en jättehäftig stad med mycket gamla byggnader och väldigt kuperat. Dock så är jag glad för att vi åkte dit enkelt från England och bara över en natt då vi efter första dagen hade sett allt och hade svårt att hitta på nya saker att göra. Staden var helt enkelt rätt liten.

När vi hade checkat in på hostlet som låg i gamla staden gick vi för att utforska staden. Det blev att vi gick direkt för huvudsevärdheten, alltså Edinburgh castle. Slottet var häftigt att se och eftersom den låg på en kulle så var det väldigt fin utsikt. Vi fick även se Skottlands kronjuveler.

Efteråt gick vi för lunch och därefter gick vi till den lite nyare delen av staden och vi gick lite i affärer och hittade även ett köpcentrum, det blev lite shopping för min del. På kvällen hittade vi en fin italiensk restaurang som vi åt på vilket var mycket gott. Sen var vi så trötta att vi gick till hostlet för att sova.

Hostlet var helt okej, personalen var trevlig och det var rätt fräscht. Det som var tråkigt var att det var väldigt lyhört, vi hörde allt på hela våningen. Det var okej när vi gick och la oss då vi var tidigare än alla andra, värre var det när man vaknade mitt i natten av alla som kom hem och inte mådde så bra... Det var lika bra att stoppa hörlurarna i öronen och lyssna på musik ett par timmar... Våningsängen hade heller ingen kant så jag låg och var rädd att falla ur.

I alla fall så klädde vi på oss snabbt på morgonen och skyndade ut ur byggnaden sen gick vi och åt frukost på ett kafé. Sen gick vi lite i gamla stan. Vi hittade ett leksaksmuseum som vi gick in på vi gick också upp på en kulle som var mitt i staden med lite gamla monument och ruiner på, därifrån var det en jättefin utsikt.

Därefter gick vi och köpte picknick och satte oss i en park lagom till att det började ösregna... Så vi åt upp och gick in i ett centrum. När vi kände oss färdiga där hittade vi deras national konstmuseum, det var bättre än väntat och de hade många väldigt vackra och moderna konstverk. Där gick vi ett bra tag då det ösregnade. Sen gick vi och handlade fika till flyget och sen satte vi oss på ett kafé inan det var dags att hämta väskorna och bege sig till flygplatsen.

Från Gatwick hem hade jag beställt taxi som stog och väntade, det var väldigt skönt då det var väldigt sent. Tycker synd om Anna som stannade på flygplatsen då hennes flyg hem gick tidigt på morgonen, det var en del timmar att slå ihjäl...

Edinburgh levde upp till den bilden man hade av Skottland, det regnade mest hela tiden, var uppehåll i tio minuter sen regnade det i tio, vilket fortsatte hela helgen, det var gammalt och grått och sen hörde man säckpipemusik konstant och vart man än var. Dock så pratade de flesta normal engelska men vissa pratade med väldigt bred dialekt och då fick man koncentrera sig väldigt mycket...

Edinburgh nästa!

Publicerad 2013-06-21 10:38:00 i Allmänt,

Erin mår lite bättre, ligger fortfarande bara i soffan dock. Igår kväll efter jobbet fick jag och Anna pengar av mamman för hon tyckte så synd om oss att vi inte kan umgås under dagarna, så Anna och jag gick och köpte lite smått och gott och satte oss i st James park och myste. Det var en jättefin kväll och speciellt i tanke på att Anna precis fick reda på resultatet på tentan, hon har klarat första året på läkarprogrammet! Grattis till det!

Nu taggar vi Edinburgh, det var varit en massa oklarheter inför resan, främst gällande transport och vi har varit lite oroliga men det har löst sig till stor del, ser fram emot helgen!

Kvälls picknick

Publicerad 2013-06-20 10:27:00 i Allmänt,

Erin mår sämre, igår satt hon i soffan hela dagen och skrek och grät konstant, det är så frustrerande när man inte kan göra någonting, tycker så synd om henne. Idag verkar det dock lite bättre, även då hon inte fått en blund i ögonen under natten.

Igår kväll när mamman kom hem åkte jag och mötte Anna som hade varit i Greenwich och shoppat i Canary wharf. Vi möttes i London bridge och gick längst vattnet. Vi hittade ett event där de spelade meditations musik och massor av människor satt och mediterade, det var konstigt mitt i hektiska London. Vi var med en stund och sen gick vi och köpte mat och satte oss vid kajen och hade lite picknick. Det var en fin kväll med behaglig temperatur så vi gick en promenad innan vi gick hem.

Prickar

Publicerad 2013-06-18 15:42:00 i Allmänt,

 
 
Jag hade en underbar helg i Sverige, var super kul att åka hem även då det bara var för två dagar. Kusinens bröllop var jättefint, det var en mycket lyckad dag, tror de kommer bli mycket lyckliga ihop, de var så fina.

Nu är jag tillbaka i England och med mig har jag Anna. Igår så var vi bara i området på dagen och vi var nere till ett kafé på dagen och åt morotskaka. Sedan kom Ingrid och Kinga över för lunch, det var kul att Anna fick träffa några av mina kompisar här. När det sen var dags för mig att jobba så åkte Anna in och roade sig i staden och sedan mötte jag upp henne och vi åt middag på Jamie Olivers restaurant, det var gott, kul att prova på men var faktiskt inte mycket bättre än vilken annan restaurant som helst, trevlig personal dock. Sedan gick vi och åt världens godaste glass som efterrätt.

Idag har Erin fått vattkoppor så jag får ta hand om henne hela veckan, lite tråkigt att det är just nu när Anna är här. Hon mår i alla fall inte dåligt så vi kan ta med henne om vi ska någon stans. Idag var vi i Camden och tittade runt, det var en mysig dag, lekte med häststatyerna och åt lunch vid vattnet.
 

Ikväll landar jag på arlanda!

Publicerad 2013-06-14 08:24:00 i Allmänt,

Ikväll blir det att åka till Sverige. Åker nämligen hem över helgen då kusinen gifter sig. Ser fram emot helgen jättemycket, ska bli så härligt att se alla. På söndag följer Anna med tillbaka och stannar en vecka. Idag är jag glad, gick till och med upp 40 minuter innan jag behövde, tror aldrig det har hänt förut.

Allt och ingenting

Publicerad 2013-06-12 23:23:00 i Allmänt,

 
I måndags kom Ingrid och Kinga över för lunch, Ingrid berättade om att hon och hennes bror brukade när hon bodde i Italien åka till Ikea bara för att äta köttbullar och passande nog hade vi det i kylen samt lingonsylt så jag lagade det till dem. I söndags flyttade Kinga till norra London för att bo och jobba i en annan familj fast som nanny. Hon har anmält sig som nanny och gjort en hlr kurs på två dagar så nu tjänar hon tre gånger så mycket och gör precis samma jobb.

När Ben fyllde fyra så fick han en Pippi Långstrump bok av mig, det var ett par veckor sedan och sen dess har jag fått läsa den många gånger och de båda skrattar åt bilderna och allt tokigt Pippi gör. En kväll fick jag läsa den som godnattsaga till dem båda och sen skulle Erin sova med huvudet under täcket och fötterna på kudden. Känns som jag influerar med lite svensk kultur.

Här om dagen så var Erin lite på tvären och ville inte gå till skolan, så vi bråkade lite på morgonen. Men när jag hämtade henne på eftermiddagen så gav hon mig ett kort som gjorde mig alldeles varm i hjärtat.
 
Mamman skulle ge bort kläder men frågade om jag ville titta igenom högen först, så nu har jag fått lite kläder som mamman bar när hon var i tonåren. Alltid kul med lite nytt i garderoben, köpte även en kjol i helgen och en i går. Vill inte tänka på hur det kommer bli att ta hem allt, men men, det får framtida Linda ta hand om.

Mamman var och klippte samt färgade håret idag, hon berättade att när frisören stog och blåste hennes hår insåg hon att hon hade samma frisyr och hårfärg som mig. Den kommentaren mamman fick av pappan när han kom hem var "så du kör på Lindas stil" och nu när jag har ärvt kläder av henne sa mamman att vi kommer göra pappan väldigt förvirrad nu när hon har min frisyr och jag bär hennes kläder.

Hade tänkt skriva ett inlägg om hur bra jag är på att stava, men eftersom jag inte tycker om att skryta så hoppade jag det ;)

En helg i oxford för att leka student

Publicerad 2013-06-10 12:35:00 i Allmänt,

 
 
Denna helg har jag haft picknick i Greenwich park med Ana och Mariana, det var fint väder och alla var på gott humör. Greenwich är ett väldigt mysigt område.

Igår var det upp tidigt för att möta Ana och Vinh för att ta bussen till Oxford. Eftersom att v och b uttalas likadant på spanska så kallar Ana honom för bin hela tiden och har jättekul åt att han heter samma som soptunna, bin. Efter nästan två timmar på bussen var vi där. Väl där började vi vår vistelse med en traditionell oxfordmåltid på pizza hut. Eftersom vi inte visste någonting om Oxford annat än att staden är känd som studentstad så visste vi inte vad som fanns att se. Vi tänkte att vi ska se universitetet i staden men fick reda på att det finns hela 38 stycken. Så vi gick och såg ett par stycken, de är riktigt gamla och det är väldigt häftiga byggnader, vi fick gå in i en utav matsalarna där studenterna har sin lunch, det såg precis ut som matsalen på Hogwarts. Det var så man blev sugen på att börja plugga där bara för att få spendera tid i byggnaderna.

Senare så hittade vi en karta och såg att de hade ett slott i staden så vi letade upp det, men ärligt talat så var det inte jättemycket att se så vi gick till Primark och handlade lite och sen tog vi bussen tillbaka till London.

I London träffade vi upp tre kompisar till Ana som var och besökte London och som kom från hennes hemstad. Vi köpte lite mat och dricka och satte oss i Hyde park en stund, de var trevliga men pratade dock mest spanska då en av dem inte kunde ett ord engelska, så jag åkte en efter en stund.
 

Om

Min profilbild

Jag heter Linda, är 18 år och tog studenten nu i våras, och den första september flyttade jag till Dulwich, liten förort till London för att jobba som au pair. Det jag tycker om att göra är träffa vänner, fika, musik och sånna där vanliga saker ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela