lindamej.blogg.se

Hej sverige

Publicerad 2012-12-23 00:43:29 i

Nu är jag hemma och det är underbart att se alla igen! Älskar all snö, det är så vackert, får inte nog av att titta på den! Nu ska jag ha en härlig jul och semester i sverige!

Ses nästa år igen England!

Publicerad 2012-12-21 23:31:31 i

Det har visat sig att jorden faktiskt inte gick under idag även då maya indianerna inte hade plats nog att fortsätta sin kalender, och till råga på det har jag haft en underbar dag.

När mamman och Erin kom hem från simningen så åkte vi och åt på pizzeria som julavslutning innan jag åker. Därefter så cyklade jag och Ben till lekplatsen (En sträcka som skulle ta 10 minuter att gå tog en timme och en kvart att cykla...)

Jag har varit på jättebra humör idag och har haft väldigt kul med barnen.

Jag fick också en julklapp och en födelsedagspresent av familjen, födelsedagspresenten fick jag inte öppna än. Men i julklappen var det ett par Dr Martens. Supergulligt av dem och skorna är perfekta! De senaste veckorna har man längtat efter morgondagen då jag åker på semester till sverige men efter idag känner jag att jag nästan kommer att sakna dem, speciellt när Ben kröp upp i mitt knä på kvällen och jag fick massor av pussar och kramar.

Nu har jag precis avslutat middagen med mamman och pappan och sagt god natt och god jul. Jag tvingade dem även att smaka pepparkaka med ädelost vilket de blev förvånade över hur gott det var. När jag berättade om det sa mamman att svenskar har konstiga smakkombinationer men nu fick hon allt se att de kanske är konstiga men bra!

I morgon får jag skjuts till London bridge och sedan tar jag direkttåg till flygplatsen, smidigt. Om jag överlever den sista en och en halv timman av denna dag det vill säga...

Julstämmning

Publicerad 2012-12-20 19:05:46 i

Titta vad jag och barnen har bakat idag! De älskade dem! Speciellt mamman var mycket imponerad! Det blev väldigt mycket av dem så på lördag när de ska ha fest för alla grannarna så ska de bjuda på dem.

Tåg, bussar och tunnelbanor

Publicerad 2012-12-18 19:59:39 i

Efter simningen (som jag fortfarande är fascinerad över) och lunchen tog jag barmen in till London för att gå på London transport museum, vi hade jättekul, ett perfekt museum för barnen! Men nu är både jag och barnen supertrötta. Men de är så väluppfostrade så även då man åker tåg och tunnelbana bland alla dessa människor så vågar jag ta med dem på utflykter.

Bilden på tåget är en bild på världens första tunnelbana, lite häftigt att de var ånglok!

Dulwich park

Publicerad 2012-12-17 21:00:56 i

Mamman har varit hemma hela dagen idag men inte mått så bra. Vi började dock med att vi alla åkte till badhuset då Erin hade simlektion. De är fem år och jag blev förvånad hur duktiga de var, hon simmade klockrent crawl, jag skulle inte kunna simma ens i närheten så bra! Men under lektionen skjutsade mamman hem mig och Ben och vi gick ut och cyklade. Även efter lunchen och att Erin hade kommit hem från sin playdate så tog jag och barnen cyklarna till parken. Där träffade Erin några klasskamrater så de hade väldigt kul. Det var jättefint väder idag, varmt och solen värmde. Eftersom att mamman dels inte mådde så bra och dels behövde jobba så kändes det bra att hålla barnen borta så hon inte blev störd. Det har varit en bra dag och alla har varit på bra humör.

The hobbit

Publicerad 2012-12-17 00:25:00 i

Idag hade jag planerat att inte sätta foten utanför sängen. Men vid ett så ringde Malin och frågade om jag ville ta en fika.

Klockan två träffades vi på Victoria och tog bussen till selfridges, jag var nämligen där igår och gick syn på att de hade afternoon tea, något som jag och Malin har pratat om sedan vi kom till England. Det var precis lika mysigt som vi hade förväntat oss. Te i tekanna, scones och kakor.

Sen började vi prata om bio så det blev ett spontant biobesök. Vi såg the hobbit i 3D och i en ny teknik där de visar fler bilder pär sekund än i en normal film. Det gjorde att de hände mer saker och snabbare i filmen, till exempel gick det fortare i action scener och det var fler detaljer, det var en jättehäftig teknik dock så kunde man bli lite snurrig ibland men helt klart se värd!

Så jag tackar Malin som drog upp mig i sängen för idag har ytligare några att-göra-innan-vi-flyttar-från-England-saker bockats av! För varje dag jag är i London så älskar jag denna staden lite mer, njuter av varje dag!

 

Kul att träffa människor

Publicerad 2012-12-15 23:14:56 i

I fredags hellregnade det hela dagen och jag stannade inne med barnen vilket gjorde mig galen! Jaja på kvällen gick jag ut med ett gäng glada svenskar och vi hade sjukt kul!

Idag åkte jag och träffade min syssling Moa som är i London under helgen med hennes kompis, det var jättekul att se henne. Vi träffades i camden men åkte direkt till oxford street där vi tog en fika samt gick lite i affärer.

Sen åkte jag vidare för att träffa lite kompisar för middag, vi firade ens födelsedag. Vi träffades hemma hos en tjej och de hade köpt pizza och tårta. Hade dock väldigt svårt att hitta dit och gick vilse, och det hjälpte inte riktigt den hjälp Marie försökte ge pär telefon, lyckades hitta en karta i alla fall och så småningom hittade jag dit. Det var kul att se mina vänner samt lära känna de jag inte träffat tidigare, en visade sig bo riktigt nära mig så vi hade sällskap hem. Kommer ha vänner över hela Europa efter det här året!

I morgon har jag planerat att inte stiga upp ur sängen.

En vit jul?

Publicerad 2012-12-13 20:11:12 i

Och jag som var orolig över att det skulle snöa när jag åker hem och att de skulle tvingas ställa in flygen då jag har hört att de inte flyger om det är det minsta snö på banan. Tror inte att jag behöver oroa mig.... Har helt enkelt bara svårt att föreställa mig en vinter utan snö och minusgrader.

Lucia idag

Publicerad 2012-12-13 10:42:06 i

Efter att ha tagit hand om Ben hela dagen igår var jag helt slut! Han var på jättedåligt humör. Men trots det pallrade jag mig till svenska kyrkan för sista ungdomsträffen innan jul, jag gick mest dit för att Malin skulle dit då hon fyllde år i tisdags, så i tisdags åkte jag till scandinavian kitchen och köpte en chokladkaka till henne som hon fick igår. Det var kul i kyrkan och jag träffade en hel del trevliga människor.

Idag är det party dag i Erins skola och Ben blev lite avundsjuk så vi ska ha ett mini party här hemma, så därför bakade vi en kladdkaka tillsammans.

Skicklig i köket

Publicerad 2012-12-12 13:30:26 i

Står och lagar pannkakor med Ben som har jullov. Hade i ingredienserna i fel ordning så det blir pannkakor med mjölklumpar i, mums!

På förmiddagen efter att ha lämnat Erin i skolan försökte Ben och jag baka semlor tillsammans, observera försökte... Det blev helt enkelt inte särskilt lyckat. Tänkte göra ett nytt försök nästa vecka.

Idag är det 12 i 12, 2012. Kommer inte hända något liknande förens 3001.

Andra advent

Publicerad 2012-12-09 23:44:00 i Allmänt,

 
Middagen var trevlig igår, åt gott med gott sällskap. Hamnade lite fel dock på vägen tillbaka, provade en ny buss som jag upptäkte stannade nära mig. Men busshållplatsen hette anorlunda jämfört med vad det stog på busshållplatsen i London så jag missade vart jag skulle kliva av vilket jag märkte när jag kom till sluthållplatsen. Så jag tog första bussen tillbaka men så klart missade jag vart jag skulle av ytterligare en gång och hamnade i hern hill, det var så mörkt ute så det var omöjligt att känna igen sig, men därifrån bestämde jag mig för att gå hem vilket var en 30 minuters promenad. Var trött på bussar.

Idag mötte jag upp Malin och vi åkte till Westfield. Hon hade tittat upp att man kunde få afternoon tea vilket vi hade letat efter. Men väl där kunde vi inte hitta det någonstans. Men efter lite julshopping så tog vi en drink istället och det var minst lika mys.

Ikväll kom Erika över och hälsade på. Hon vars barn jag satt barnvakt åt i sverige och hon jag fick jobbet som au pair igenom. Hon pratade så mycket gott om sverigen, snön och alla jultraditioner att man fick hemlängtan. Det var jättekul att se henne igen! Och med sig hade hon lussebullar, mandelmassa, salta lakritsbilar samt ett julkort från Fergus och Freja, supergulligt!!

Jag har saknat julprydnader här hemma men idag har i alla fall julgranen kommit upp och pyntats, dock blinkar den i blått så man tror man ska få epilepsi! Men men den ger julkänsla!

Lördag

Publicerad 2012-12-08 16:59:04 i Allmänt,

Igår hade jag och Erin en dag för oss själva då Ben var i skolan och morföräldrarna i London, jag är ofta själv med Ben men aldrig med Erin så det var mys. Idag hade hon och jag brottning i min säng det var riktigt kul faktiskt.

Hade tänkt göra struvor idag så jag gick till east dulwich där de har större mataffärer, men var inne i fyra affärer utan att hitta kokosfett :/

Snart ska jag in och äta på resturang för att fira en kompis födelsedag samt fira jul. Det är hela spanska och franska gänget så det blir många, ska bli kul!

Idag är det bara två veckor tills hemfärd! Oj så tiden går fort känns som jag nyligen kom, men nu vill jag att tiden ska gå en anings fortare. Längtar hem och till jul. Man får riktig julstämning i london men jag saknar alla adventljusstakar och stjärnor i fönstren.

Gåshud

Publicerad 2012-12-06 17:12:26 i

Ben hade sin nativity play idag, de var alla så super söta, endel sjöng inte alls medan andra sjöng för hela gruppen. Ben var utmärkt, han hade till och med egna repliker och ett solonummer, så söt!

Det är väldigt kallt nu mera, kallt ute och speciellt när man cyklar. Och det är kallt inne och i morse fanns det tydligen inte varmvatten i duschen... Jag fryser konstant, och börjar förstå varför de dricker så mycket te.

Vädrets makt

Publicerad 2012-12-05 19:48:22 i

Hörde att det var kaos i Stockholm, lite avundsjuk blir man, det är alltid kul med kaos. Här snöade det faktiskt lite under natten, dock knappt så det syntes och de smälte väldigt snart, det orsakade en halvtimmes försening av tåget... Klaga inte på sl!

Under min lediga tid mitt på dagen så åkte jag in till London och mötte Claire Melanie, en av de franska au pairerna. Vi åkte till south kensington och åt en kaka sedan gick vi till oxford circus för jag ville se om de hade frysta lussekatter att köpa hem på scandinavian kitchen, det hade de dock inte men vi tog en fika i alla fall och jag drack en kopp med riktigt kaffe, det var länge sen...

Nu har mormorn och morfarn kommit och ska stanna till på söndag för att mamman och pappan åker till Rom. De är trevliga också matar barnen med godis så nu är de hyper när mamman ska lägga dem.

Måndag...

Publicerad 2012-12-03 12:47:21 i

Är dock en enkel dag idag då mamman är mestadels hemma, lämnade ben på skolan men hon kommer att göra hämtningen idag.

julkalendern

Publicerad 2012-12-02 23:57:30 i Allmänt,

Lite jul blev det idag i alla fall, har precis sett de två första avsnitten av mysteriet på Greveholm. Det var förvånansvärt bra, liknade väldigt mycket så som jag kommer ihåg det från förr, spökena var de samma till och med, nostalgi!

Jag har även suttit och fört över bilder från mobilen till datorn, jag känner mig som en riktig programmerare, it-expert! de säger att det ska vara så himla enkelt men jag lyckas alltid krångla till det så det tog en evighet... jag är helt enkelt inte så teknisk av mig... jaja det lyckades tillslut.

Vart är julen

Publicerad 2012-12-02 20:36:13 i

Kom precis på att det är första advent idag, känns som en dag då det är obligatoriskt att ha julkänslor på, men kom precis hem från en dag i camden så jag missade de känslorna, känns lite tråkigt. Idag hade jag gärna tänt ett ljus i adventljusstaken, tittat på julkalenden och njutit av all snö, men men det får väl bli en annan dag.

Jag har i alla fall haft en bra dag i camden med mina spanska och franska vänner. De tycker att det är så konstigt att engelskmän äter mer till middag än till lunch, sen gick de runt och klagade på kylan, men kan hålla med om att det var kallt idag.

På bilden med hästen ser ni Ana.

Första december

Publicerad 2012-12-02 01:13:03 i

Idag mötte jag upp et helt gäng med au pairer, från frankrike och spanien, de flästa från förra helgen samt några nya trevliga. Vi började med att titta runt lite på harrods, se alla klänningar vars pris låg runt 6000 pund... Helt i min prisklass...

Därefter så åkte vi till westmisterområdet där de har en julmarknad som vi gick runt på. Barnet i vissa av oss kom fram så vi tog en tur i karusellen, något man inte har gjort på bra många år!

Dock bestämde vi oss för att gå och äta men när vi stod inne på resturangen så började folk att tvenka vilket gjorde en tjej irreterad och folk blev onödigt sura på varandra, så större delen av gruppen lämnade stället och det blev bara jag och två till kvar. Men vi hade jättetrevligt och vi beställde tre goda rätter och två smarriga efterrätter som vi delade på. En av de två bor väldigt nära mig också så vi gjorde sällskap hem.

I morgon ska jag träffa de flästa igen för att åka till camden. Sen är det bara tre veckor tills jag åker till sverige och det är redan första december, det är läskigt vad tiden går fort!

Om

Min profilbild

Jag heter Linda, är 18 år och tog studenten nu i våras, och den första september flyttade jag till Dulwich, liten förort till London för att jobba som au pair. Det jag tycker om att göra är träffa vänner, fika, musik och sånna där vanliga saker ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela