lindamej.blogg.se

Sista februari och början på våren

Publicerad 2013-02-28 23:12:32 i

I morse när jag kom upp så var mamman så irriterad för tydligen hade Ben under hela natten vaknat stup i kvarten och skrikit och ropat på mamma och när hon kom till honom hade han bara sagt gå här ifrån, och detta hade upprepats precis hela natten, hon var en anings trött...

Idag har jag varit hemma med Erin då hon har haft ont i halsen. Vi har mest tagit det lugnt, mamman har varit hemma också men behövt jobba, men vi har ändå hjälpts åt lite.

Sjukstugan

Publicerad 2013-02-27 15:50:05 i

Igårkväll var det jag som lagade middag till föräldrarna, de hade beställt hem en falukorv som jag tillagade, det blev korv i ugn och det verkade som de gillade det, det var vad de sa i alla vall.

I morse proppade de i Ben medicin och skickade honom till skolan. Jag åkte och träffade lite vänner i Herne Hill för en fika vilket var väldigt trevligt. Men vid ett så ringde de från skolan och bad mig hämta honom då han inte mådde bra och nu kom mamman hem med Erin som heller inte mår bra. Stackars sjuklingar.

Tisdag

Publicerad 2013-02-26 13:35:46 i

Igår var mamman hemma hela dagen så det blev inte särskilt mycket jobb, lämnade Erin och lagade lite middag.

Under min lediga tid mitt på dagen så träffade jag Amanda och vi gick hem till där hon bor och fikade, det var mysigt, vi satt och pratade, drack te och åt kakor.

Idag är jag hemma med Ben då han har öroninflammation, stackarn.

Fina londonatmosfären

Publicerad 2013-02-24 22:16:11 i

I morse vaknade jag av att barnen grät, och de grät högre och högre, tillslut hör man Erin säga till Ben att du kan sluta nu pappa hör oss ändå inte, och sen var det tyst.

Jag mötte upp Amanda i Brixton och därefter åkte vi till Liverpool street där vi mötte upp Ana samt Mariana från Mexico och Miki från japan. Sen gick vi till Brick Lane market, de har marknad där varje söndag. Jag älskar verkligen området där omkring, det är som en blandning mellan camden och stockholms söder, det var massor med färger och musik överallt, alternativa människor och vintage affärer överallt, så ligger ju Fika där. Så vi gick runt i området och slutade på en supermysig och härlig bar. Det är sånna här dagar som får än att älska London ännu mer.

Django unchained

Publicerad 2013-02-24 09:55:00 i

Igår träffade jag Amanda i Brixton eftersom vi hade pratat om att gå och se vad som fanns i Brixton village, så vi gick ett varv där inne, det var mysigt med massor av kaféer och restauranger, men man var tvungen att sitta ute så det får vänta till varmare dagar.

Efter det hade vi inga planer över huvud taget så vi tog tunnelbanan till Westfield och köpte biobiljetter till filmen Django. När vi väntade på att den skulle börja så gick vi runt i affärer, vilket kanske inte var en bra idé då det alltid slutar med ett köp, denna gången en klänning, men tycker jag är värd den efter denna vecka av mycket jobb.

Filmen var hur bra som helst, en västen film med mycket blod och humor. Man blev verkligen underhållen!

Efter filmen bestämde vi oss för att åka hit till Dulwich och äta middag på den lokala puben. Jag tog en öl för att träna mitt öldrickande lite men fick bara i mig halva, måste ju kunna dricka öl till vi åker till Irland! Tre veckor har jag på mig! Jaja en halv är alltid något.

Under hala dagen idag har jag haft mundearé, tycker synd om Amanda som har behövt lyssna på allt jag pratat om, bytt ämne från det ena till det andra stup i kvarten. Amanda sa att det är interessant att prata med mig för man vet aldrig vad jag kommer säga härnäst, som att jag blandade ihop orden köttsoppa och kökssoffa...

Mycket att göra

Publicerad 2013-02-21 17:21:34 i

Som sagt har jag tagit hand om barnen hela dagarna denna vecka, har blivit mellan 11 och 12 timmars jobb varje dag, visst det är inte jätteansträngande men man blir ordentligt trött.

Under tisdagen och onsdagen hade de en kompis över och lekte på eftermiddagen efter simmningen, det var helt okej, visst att det blir en till att ta hand om men de kan underhålla sig själva lite mer.

Idag tog jag barnen till the horniman museum, det ligger bara några hållplatser bort med bussen. Det var ett riktigt bra museum, väldigt mycket folk bara och barnen blev lite hyper efter någon timme. På museet träffade jag Ana och barnet hon tog hand om samt Ingrid men hon gick efter ett tag.

Längtar så efter helgen! Snart bara en dag kvar!!

Min helg

Publicerad 2013-02-18 17:17:10 i

I lördags så träffade jag Amanda och Ana och vi begav oss till Little Vanice, det var fint där absolut och det var en mild och solig dag, men det är förmodligen finare när det är lite varmare och löv på träden. Hur som helst så gick vi längst kanalen en stund sedan fann vi en pub att äta lunch på.

Denna helg har familjen varit i Brighton från tidig lördag till sen söndag då mamman sprang halvmaraton som gick där. Så jag bjöd hem Amanda över kvällen. Så efter Little Vanice så åkte vi till totally swedish och köpte lite godis, chips, dip samt en falukorv. Därefter gick vi till oxford circus och mötte upp Ingrid, dock så åkte Ana hem. Med Ingrid så gick vi till carnaby street, gick lite i affärer och tog en fika.

Sedan åkte jag och Amanda hem och lagade falukorv och Spagetti, det var verkligen jättegott, något man hade saknat (haha nu blir pappa stolt) när vi hade ätit oss mätta så hälde vi upp chipsen, blandade dippen, satte fram godiset och satte på en film. Allt blir så mycket godare om man inte har ätit det på länge, det var en supermysig kväll. Vi hade pratat om att göra detta väldigt länge.

Amanda sov över och på morgonen gick vi till Herne hill då de har marknad varje söndag, vi gick lite på marknaden och sen lite i parken. Det var jättefint väder, inte ett moln på himlen och jag fick använda min vårjacka för första gången på länge. Mitt i parken på en kulle med utsikt över hela London fanns ett mysigt café och vi fikade utomhus i solen.

På eftermiddagen åkte vi till Peckham och köpte biobiljetter. Innan bion började så gick vi lite i området, inte ett särkilt trevligt ställe och det luktar skumt, men vi gick lite i affärer och åt på kfc. Sedan började filmen och vi var nästa ensamma i salongen. Vi såg beautiful creatures, den var bra men lite konstig, ganska mycket konstig.

Denna vecka har barnen lov, och varje morgon så har de simmlektioner.

Fredag!!

Publicerad 2013-02-15 19:40:44 i

Idag efter att ha lämnat Ben gick jag hem och la mig och sov. Sedan vaknade jag av att Ingrid smsade, jag vaknade med ett ryck av signalen och var jätteförvirrad, först trodde jag att det var lördag och att jag hade sovit bort hela dagen, sen trodde jag att det var fredag morgon och att jag hade försovit mig och glömt lämna barnen, behövde titta flera gånger innan hjärnan förstod någonting. I alla fall så skrev Ingrid och frågade om jag vill träffas en snabbis då hon gick hemma och var uttråkad, så då gick jag och mötte henne och vi tog en fika tillsammans och därefter en promenad, efter som hon är alldeles ny här så tänkte jag att det vore bra att orientera henne lite i området så hon lär sig att hitta. ( Ingrid är den italienska tjejen som tar han om en flicka i Bens klass ) det var jättetrevligt att träffa henne. Därefter gick jag och hämtade Ben, Erin lekte hemma hos en kompis idag efter skolan och kom inte hem förrän senare.

Nya möten

Publicerad 2013-02-14 10:21:22 i

Hatar morgnar, natten bör vara betydligt längre, man hinner bara precis somna innan klockan ringer. Klockan visar att det har gått flera timmar när man har sovit fast man vet att det bara var högst ett par minuter! Måste vara några tomtar som stället om klockorna under natten, förmodligen samma tomtar som syr in byxorna i garderoben!

Igår mitt på dagen hade jag ordnat en lunchträff i herne hill med en del au pairer, Amanda och Ana som jag är bra vän med men också träffade vi en från Tjeckien och en från damark som jag bara träffat en gång tidigare, vi träffade också en från Italien som kom till england i lördags. Det var riktigt trevligt och alla verkade komma bra överens och böt nummer med varandra, så nu har man skaffat nya vänner till folk.

På kvällen åkte jag och Amanda till kyrkan och åt semlor, det var jättegott och trevligt att prata lite.

På vägen hem så missade vi precis tåget och var tvungna att vänta i 30 minuter tills nästa, så vi väntade och gick på tåget men när vi hade suttit där en stund kom en man fram och undrade varför vi satt där för det tåget gick ingen stans, så vi hade gått på fel och missade ytligare ett tåg, och jag som trodde vi skulle komma hem hyfsat tidigt.

Älskade måndagar

Publicerad 2013-02-11 10:32:09 i

Idag vaknade jag på fel sida och det blev inte mycket bättre av att mötas av snö och slask! Nu har jag i alla fall lämnat barnen och jag ska krypa ner i sängen ett tag, så skönt!

En bild på mitt nya inköp.

Gott nytt år och grattis Sandra!

Publicerad 2013-02-10 22:18:00 i

Nu har det bytt från att vara drakens år till att vara ormens och Sandra blir 20 idag!

Nu är jag genomfrusen efter en minst sagt omständlig resa hem! Men sista biten som jag gick hem så stannade jag och köpte lite choklad till mig sedan träffade jag en kall och hungrig man så jag gav honom tre pund så då kände jag mig god och tacksam ändå. Så nu sitter jag med en varm kopp te och tittar på rugby som jag inte förstår mig på överhuvudtaget, har aldrig sett en match förut, men de kramas en massa i alla fall.

Igår blev det en tidig morgon då jag träffade en grupp av nya och gamla kompisar. Vi träffades vid tio i picadilly sedan gick vi till kings cross och tog kort med Harry potter vagnen, därefter gick vi till Abbey road för att ta kort då vi gick på övergångstället the Beatles gick över, och därifrån till baker street. Det var en trevlig dag och vi fick mycket tid att umgås och prata, dock så var jag väldigt trött och kall efter åt. Vi stannade på ett café vid baker street och fikade en stund, jag hade en lång tid att döda inan jag skulle träffa mina spanska kompisar. När den sista i sällskapet hade gått från kafét så gick jag till covent garden (mycket promenerande) Där träffade jag Ana, Marta och en tjej jag inte träffat förut men som var jättetrevlig. Vi gick och åt middag tillsammans på en Mexikansk restaurang vars den tredje tjejens bror äger samt så jobbar några av våra vänner där. Det var en väldigt mysig restaurang med otroligt god mat. El pacifico hette den. Där åt vi och stannade tills det stängde och tills personalen slutade, så då tog vi några drinkar och jag fick förklarat för mig noga hur man dricker tequila för att kunna känna smaken så mycket som möjligt samt fick jag det förklarat hur man framställde drycken från det att de planterade fröna till växten tills det att de serverar drycken, så det kan ni fråga mig om, jag vet allt! Sedan hängde vi med på after-work med all personal till en mexikansk klubb med alla sorters människor i en liten lokan och där de spelade konstig musik, men vi hade väldigt kul! Dock så gick vi ut för att träffas en sista gång innan Marata flyttar tillbaka till Spanien, så det kanske var sista gången jag såg hemme igår vilket är mycket sorgligt. 

Idag träffade jag Amanda och vi åkte till trafalgar square där de firade kinesikt nyår. Det var mycket människor i området omkring! Vi gick till covent garden för att köpa en kaka. Därefter gick vi till the British museum, det var jättebra och i en häftig byggnad, fast utställningarna var placerade väldigt huller om buller. Sedan åkte vi och åt sushi eftersom Amanda inte hade ätit det förut så tyckte jag att hon behövde smaka, tror inte hon blev jätte förtjust i maten... Men men smaka bör man. Efter maten visste vi inte vad vi skulle göra så vi tog en tur till Westfield och tittade lite i affärer.

Hemresan blev dock komplicerad vi stod vid oxford circus i en evighet och väntade på en buss som aldrig kom så tillslut bestämde vi oss för att ta en annan buss till Peckham och byta där, men den bussen tog jättelång tid och vi båda var trötta. Väl i peckham så missade vi precis bussen och var tvungen att vänta på nästa. Jaja det tog tid men vi kom hem, dock så tror jag aldrig jag har fryst så någonsin förut! Det var ett litet äventyr men vi hade kul i alla fall.

Här kommer en bild från inne i museet, en från Westfield och två på mig och mina spanska kompisar från klubben igår (ser ut som en kanin på den ena :P)

Fredag!!

Publicerad 2013-02-08 21:02:03 i

Idag har Ben varit hemma från skolan så vi har haft en mysig dag tillsammans. Det har varit strålande sol så vi var ute och cyklade en stund samt har vi bakat en sockerkaka. Sen plockade vi upp Erin och alla har varit på bra humör, folk i allmänhet har lett extra idag och småpratat, världen verkat ha vaknat på rätt sida!

Dock så sitter jag barnvakt och har precis fått gå upp till Bens rum för att skura hela väggen efter att han fått den väldigt bra idéen att rita på den!

Tjollahopp!

Publicerad 2013-02-04 21:27:16 i

Igår bar det av till Stratford med Malin. Vi började med en traditionell engelsk frukost. Sedan gick vi runt i centrumet, tittade lite i affärer och umgicks. Senare på dagen hittade vi macaroonisar och till det fick det bli ett glas champagne för att påbörja vår champagneperiod.

När vi hade gått runt i centrumet klart och inte visste vad vi skulle göra så köpte vi biobiljetter till Les miserables. Det var en helt underbar film, en sån där som man känner sig alldeles tom av när man går från biosalongen. Den gav både skratt och gråt.

Slänger in en bild från i lördags också!

Bailando!

Publicerad 2013-02-03 12:44:31 i

Igår låg jag i sängen hela dagen. När jag kom upp halv två för att äta frukost frågade pappan vad jag gör uppe så tidigt... Kul.

På kvällen åkte jag och två av mina spanska kompisar hem till en kompis till dem för att äta pizza och förbereda oss för att gå ut. Han hyr ett rum som han delar med två andra killar, totalt i lägenheten är de 10 stycken, men de verkar ändå ha det okej.

På kvällen gick vi ut till ett spanskt party, så det var jag och hundratals spanjorer på festen. Vi hade det jättekul och dansade hela natten lång!

Fredag!!

Publicerad 2013-02-01 21:59:01 i

Idag har varit en bra dag, föräldrarna tog barnen till skolan och jag vaknade inte förrän klockan ett även då jag hade tänkt ha en produktiv dag, blev inte riktigt så.

Efter skolan så gick Erin över till grannen och lekte hela eftermiddagen och åt även middag där så jag och Ben såg en film tillsammans då han fortfarande inte mår riktigt bra. Senare kom mormorn och morfarn förbi en snabbis för att säga hej och ge barmen godis.

Nu sitter jag barnvakt och har unnat mig en smarrig middag.

Om

Min profilbild

Jag heter Linda, är 18 år och tog studenten nu i våras, och den första september flyttade jag till Dulwich, liten förort till London för att jobba som au pair. Det jag tycker om att göra är träffa vänner, fika, musik och sånna där vanliga saker ;)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela